Antena Meniu Search
x

Video Prima zi fără carantină, sărbătoare la terasele din Timişoara. Oamenii s-au bucurat de temperaturile ridicate

A fost atmosferă de sărbătoare în Timişoara. După aproape o lună, oraşul de pe Bega şi mai multe localităţi limitrofe au ieşit din carantină. Oamenii nu au ezitat şi s-au grăbit să prindă un loc la o terasă din centru, pentru a se bucura de soare şi puţină relaxare.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 01.04.2021, 17:16

Vezi și
  • Timişorenii s-au bucurat de ieşirea din carantină
  • Oamenii s-au înghesuit să meargă la terase

''Vă bucuraţi de soare? De ce vă bucuraţi aici?

De soare, de libertate, cât de cât. Şi de pauzele de cafea de la facultate.''

Oamenii au sărbătorit ieşirea din carantină la terase. Oraşul s-a redeschis la miezul nopii conform hotărârii Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Asta cu toate că Institutul Naţional de Sănătate Publică nu a a avizat măsura de ridicare a carantinării zonale.

Zoltan Nemeth, prefectul judeţului Timiş: S-a decis neprelungirea măsurii de carantinare zonală pentru municipiul Timişoara şi cele 4 comune periurbane: comuna Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă şi Dumbrăviţa. DSP-ul a efectuat acea analiză de risc. 

Pe acelaşi subiect

Redeschiderea teraselor, bucurie pentru reprezentanţii domeniului HORECA

Ieşirea din carantină este o gură de aer şi pentru reprezentanţii domeniului HORECA, care au fost foarte afectaţi de închiderea completă a restaurantelor.

Angelica Silvia Voinea, reprezentant Horeca: Colegii au fost în şomaj tehnic, vânzări foarte mici, foarte...foarte greu. Ne bucurăm că ne-am deschis, ne aşteptăm clienţii. Măsurile de siguranţă le respectăm, clienţii sunt destul de atenţi.

Iar oamenii nu au întârziat să apară. Cu o cafea sau o limonadă în mână, toţi s-au bucurat de o binemeritată porţie de soare şi relaxare.

''Nici n-am aşteptat mult, că suntem din Serbia, de aia. Astăzi am venit şi astăzi şi plecăm înapoi.

Aceleaşi restricţii şi acolo?

Da, asemenea, asemenea. Restricţii. Nu este cu...după ora 8 să nu poţi să circuli. Poate o să fie şi aia în curând. Nu ştim încă.

Şi cum este să savurezi cafeaua la terasă aşa, la 20 de grade?

E frumos, plăcut, cum să fie.''

Chiar dacă a ieşit din carantină, Timişoara se supune încă regulilor de la nivel naţional. Pentru că rata de infectare este încă ridicată, restricţiile vor fi în continuare destul de stricte. Magazinele şi terasele vor fi deschise numai până la ora 18, iar circulaţia va fi permisă până la ora 20. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Prima zi fără carantină, sărbătoare la terasele din Timişoara. Oamenii s-au bucurat de temperaturile ridicate