Antena Meniu Search
x

Prima zi după ridicarea carantinei în Gornet

După 14 zile de carantină şi un proces în care s-au cerut daune morale uriaşe, localitatea Gornet din Prahova şi-a recăpătat libertatea. Ziua în care au putut să iasă fără restrictii i-a găsit pe localnici ocupaţi tot cu treburile cotidiene. În timp ce reprezentanţii primăriei refuză să mai vorbească, avocatul comunităţii spune că va ataca decizia instanţei cu recurs.

de Cristi Georgescu

la 06.08.2020, 17:32

Vezi și
  • Între 22 iulie - 3 august au fost depistate 13 cazuri de Covid.
  • Avocatul comunităţii vrea să facă recurs pentru daune morale.

Chiar dacă mulţi localnici au susţinut că au fost carantinaţi pe nedrept, povestea lui Constantin Stan, de 67 de ani, stă marturie că virusul şi-a făcut cuib în comunitate.

Constantin Stan, localnic: Eu am avut o forma foarte uşoară, eu n-am luat tratament, decat m-a ţinut. Şi-am stat. Şi 16 zile. Deci de pe 19 până ieri.

Maria Stan are 79 de ani şi de cand se stie aşa nenorocire nu a mai pomenit pe faţa pamântului. Ştie că sunt mulţi  cei care au avut de suferit de pe urma carantinei .

Maria Stan, localnică: Sunt multi care au stat acasa, de n-au putut să mai mearga la serviciu. Nu i-a mai primit, a zis că acolo e comună contagioasă.

Pentru aceştia din urmă, dar şi pentru alţii care încă mai au de suferit pentru cele 14 zile de carantină, avocatul comunităţii va ataca cu recurs decizia instanţei.

Bogdan Dumitru, avocatul comunitatii: Probabil ca si partea adversa, adica DSU va declanşa recursul, în ceea ce ne priveşte noi o sa declansam din partea unitatii administrativ teritoriale eu o sa formulez acest recurs. În sensul de a se modifica in parte aceasta sentinta privind acordarea de daune morale, nu si materiale.

Potrivit anchetelor epidemiologice, în perioada 22 iulie – 3 august au fost depistate 13 cazuri noi de Covid-19, dintre care patru au fost din comunitate şi nouă au fost din rândul contacţilor celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Prima zi după ridicarea carantinei în Gornet