Antena Meniu Search
x

Primăria Sectorului 1 şi compania de salubrizare continuă războiul de la distanţă pe tema gunoaielor din Capitală

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, în frunte cu edilul Clotilde Armand, şi reprezentanţii companiei Romprest, care asigură salubrizarea în Sectorul 1 al Capitalei, continuă războiul de la distanţă pe tema gunoaielor din Capitală.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 22:13

Străzile şi mai multe spaţii verzi din Bucureşti au ajuns să se umple cu gunoaie
Străzile şi mai multe spaţii verzi din Bucureşti au ajuns să se umple cu gunoaie - Imagine ilustrativă
  • Reprezentanţii Primăriei Sector 1 şi cei ai companiei Romprest îşi aduc acuze reciproce.

Noua problemă dintre cele două părţi o reprezintă achitarea unor facturi restante. Despre acest subiect, cei de la Romprest susţin că "am fost nevoiţi să suportăm integral plata serviciilor prestate de către operatorii agreaţi de sortare-tratare-eliminare prin depozitare în beneficiul Sectorului 1. Am reuşit să facem din iulie 2020 până în ianuarie 2021, inclusiv".

Mai mult, cei de la Romprest acuză că "refuzul nejustificat la plata facturilor pentru servicii confirmate, în perioada iulie-decembrie 2020, şi plata discreţionară a prestaţiilor, respectiv jumătate din prestaţia lunară a activităţilor de salubrizare stradală, în perioada ianuarie-martie 2021, au dus la acumularea unui debit restant de peste 120 de milioane lei, din care 96 de milioane de lei datorie istorică aferentă prestaţiilor din anul 2020 şi 24 de milioane de lei aferente prestaţiilor din anul 2021. Facturi aferente unora dintre prestaţiile din anul 2020 înregistrează depăşiri ale termenelor de scadenţă de peste 200 de zile".

Mai multe detalii despre mesajul transmis de cei de la Romprest, AICI.

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, în frunte cu primarul Clotilde Armand, acuză că "costul salubrizării pentru anul trecut a fost de 266 de milioane de lei, la care se adaugă facturi de 83 de milioane de lei aflate în litigiu, ceea ce însemană un total de 350 de milioane de lei pe care Romprest consideră normal să îi primească într-un an. Rezultă un total de un milion de lei pe zi, adică o treime din bugetul Sectorului 1. Noi nu ne putem menține la asemenea costuri".

"Nu facem niciun pas înapoi în fața mafiei gunoiului. Ridicați gunoiul sau plecați", a fost mesajul tranşant transmis de Clotilde Armand, primarul general al Capitalei.

Mai multe detalii despre mesajul transmis de reprezentanţii Primăriei Sector 1, AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Primăria Sectorului 1 şi compania de salubrizare continuă războiul de la distanţă pe tema gunoaielor din Capitală