Antena Meniu Search
x

Primăriei din Galaţi s-a mutat din fostul bordel, după aproape 30 de ani şi o investiţie de 4 milioane de euro!

Primăria din Galaţi intră într-o nouă eră! În sfârşit, are un sediu modern, cu trei etaje şi o cupolă de sticlă. Edilii sunt pur şi simplu extaziaţi de noua lor clădire. Este de înţeles. Din 1990 şi până acum primăria avea sediul într-un bordel interbelic.

Vezi și

Primăria din Galaţi intră într-o nouă eră! În sfârşit, are un sediu modern, cu trei etaje şi o cupolă de sticlă. Edilii sunt pur şi simplu extaziaţi de noua lor clădire. Este de înţeles. Din 1990 şi până acum primăria avea sediul într-un bordel interbelic.

De aproape 3 decenii, sediul Primăriei din Galaţi a fost identificat cu... un fost bordel. Unul faimos devenit faimos între cele două războaie mondiale pentru orgiile care aveau loc acolo. Însă renumele prost al clădirii nu a însemnat, obligatoriu, că şi chiria plătită de edili ar fi mai mică. An de an, lună de lună, 17 mii de euro de la buget plecau către proprietarii clădirii. 

"Am scăpat, zic eu, întru totul de vechile metehne şi putem avea un nou început. Să zicem că de vechile metehne nu scăpaserăm. Sper că în momentul de faţă, lucrurile se vor desfăşura în cu totul şi cu totul alt ritm", spune primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. 

Şi, pentru a se asigura că vechile metehne vor dispărea pentru totdeauna, edilii au apelat la ajutorul unui sobor de preoţi. 

Slujba a fost cât se poate de binevenită, pentru că şi noul sediu al primăriei - aşa frumos şi modern cum este - are propria sa poveste. Clădirea a fost începută înainte de '89 şi ar fi trebuit să fie sediul Sfatului Popular. Iar sala de şedinţă a comuniştilor care lăudau marile realizări ale Epocii de Aur era denumită Sala Aplaudacilor. Dar asta nu îi deranjează pe actualii edili.

"Sincer să fiu, în cealaltă primărie, îţi cam era ruşine să primeşti. Şi de fiecare dată ne scuzam: Ştiţi, stăm în chirie aici, nu e a noastră, de aceea n-am reuşit să investim", adaugă edilul gălăţean. 

Iar după o lungă aşteptare şi o investiţie de 4 milioane de euro, în sfârşit ediţii sunt mulţumiţi de locul în care muncesc.

Însă nu prea merge să ai sediu nou şi nici măcar o operă de artă care să o înfrumuseţeze. Dar de asta s-a ocupat un artist plastic local. Care a costat pe măsura sediului.

"Unii artişti aşteaptă o viaţă să primească o asemenea comandă", se bucură David Sava, artist plastic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Primăriei din Galaţi s-a mutat din fostul bordel, după aproape 30 de ani şi o investiţie de 4 milioane de euro!