Antena Meniu Search
x

Primele măsuri după scandalul de la DNA. Carmen Dan a cerut să fie retraşi poliţiştii care lucrau cu procurorii de la Ploieşti

Primele măsuri au fost luate de Carmen Dan. A cerut să fie retraşi poliţiştii care lucrau cu procurorii de la Ploieşti.

Vezi și

După trei zile de la izbucnirea scandalului care zguduie Direcţia Naţională Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi anunţă că va oferi explicaţii, în această seară, într-o conferinţă de presă. Primele măsuri au fost luate de Carmen Dan. A cerut să fie retraşi poliţiştii care lucrau cu procurorii de la Ploieşti.

Sunt ofiţerii de poliţie judiciară care apar în înregistrări alături de procurorii DNA Ploieşţi acuzaţi că fabrică probe, inventează denunţători sau umflă prejudicii. Fostul deputat Vlad Cosma vorbeşte despre un grup infracţional organizat în aşa-numită unitate de elită. 

În faţa acestor acuzaţii, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu, se declară profund îngrijorată.

De cealaltă parte, procurorul general pare că ignoră scandalul. 

"Domnul Augustin Lazăr dezavuează campania desfăşurată împotriva instituţiilor justiţiei. (...) Problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupției", se arată într-un comunicat de presă.

Mai mult, Lazăr cere CSM să apere sistemul judiciar de aceste atacuri. 

Mâine, la şedinţa de Guvern va apărea şi Tudorel Toader. Ministrul Justiţiei trebuie să anunţe dacă cere sau nu revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Primele măsuri după scandalul de la DNA. Carmen Dan a cerut să fie retraşi poliţiştii care lucrau cu procurorii de la Ploieşti