Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Efectul Măciuca. Primele sancţiuni după ABUZURILE inimaginabile din centrul de neuropsihiatrie

Au fost date primele sancţiuni în cazul centrului neuropsihiatric din Măciuca, unde pacienţii erau ţinuţi legaţi cu chingi de tir. Directorul intituţiei a fost demis din funcţie, iar medicul generalist sancţionat. Cu 10% din salariu.

de Redactia Observator

la 25.01.2017 , 19:39

Au fost date primele sancţiuni în cazul centrului neuropsihiatric din Măciuca, unde pacienţii erau ţinuţi legaţi cu chingi de tir. Directorul intituţiei a fost demis din funcţie, iar medicul generalist sancţionat. Cu 10% din salariu.

Umilinţă. Înjosire. Tortură. Morţi suspecte. Sunt doar câteva exemple din lunga serie de abuzuri care au şocat o ţară întreagă. La două zile de când realitatea cruntă din centrul neuropsihiatric din Măciuca a ieşit la iveală, directorul intituţiei a fost demis.

-Domnul Smărăndoiu nu mai este şef de centru şi este retrogradat. În locul dânsului, am discutat cu alţi şefi de centru şi o să meargă să coordoneze altcineva activitatea acolo.

Vezi și

Sancţionat a fost şi medicul generalist al centrului. Va încasa un salariu cu 10 la sută mai mic pentru următoarele trei luni. Dar rămâne în funcţie. Chiar dacă el răspunde pentru pacienţii legaţi de paturi sau de garduri cu chingi de tir.

Pe acelaşi subiect

-Medicul are o procedură de contenţionare, care trebuie să o aplice corespunzător. Avea dispozitive omologate şi certificate care sunt în dotarea centrului

65 de pacienţi, inclusiv copii, sunt internaţi la Centrul de Boli Psihice Măciuca. Complet vulnerabili în faţa celor care ar fi trebuit să-i îngrijească. Când nu erau strânşi în chingi, alergau goi pe ultiţe sau erau forţaţi să muncească pentru şeful centrului. O spun chiar angajaţii. 

Directorul n-a răspuns şi acestor acuzaţii. În schimb, sătenii din Măciuca cunosc ororile din centrul de psihiatrie. 

-Problemele sunt aceleaşi de 35 de ani de când sunt eu aici!

59 de pacienţi au murit, în numai doi ani, în patru centre de recuperare neuropsihică din Vâlcea. Printre ele, şi cel din Măciuca. Nu s-a făcut nicio anchetă până acum. Morţile nici măcar nu au fost neraportate.

Centrul din Vâlcea nu are acreditare de la Ministerul Muncii şi nici aviz de funcţionare provizorie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Efectul Măciuca. Primele sancţiuni după ABUZURILE inimaginabile din centrul de neuropsihiatrie