Antena Meniu Search
x

Video Primul centru de vaccinare împotriva coronavirusului, care să funcţioneze non-stop, a fost inaugurat la Timişoara

Începând de astăzi, timişorenii se vor putea vaccina la orice oră din zi şi din noapte. În incinta Spitalului Judeţean din Timişoara a fost inaugurat primul centru de vaccinare din ţară care va fi deschis non-stop. Acesta funcţionează după model israelian, iar imunizarea se va face doar cu serul Pfizer.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 23.03.2021, 17:05

Vezi și
  • 4.300 de persoane se pot vaccina zilnic împotriva coronavirusului, în judeţul Timiş.
  • Autorităţile locale speră să ajungă rapid la posibilitatea de a vaccina 5.000 de persoane pe zi.

Încă de dimineaţă, în jur de 50 de persoane s-au aşezat la coadă ca să primească vaccinul. Înăuntru, atmosfera este mai destinsă: "Nu am emoţii. De ce să am emoţii? Mai ales că sunt primul la vaccinare".

Domnul este prima persoană vaccinată în singurul centru cu program non-stop din România. Cei care aleg să se vaccineze la centrul respectiv o pot face doar cu serul Pfizer: "Am fost programată la AstraZeneca şi am refuzat şi după aia m-au blocat. Şi acum în doar trei zile pot să spun că am găsit o nouă soluţie. Deci băiatul m-a programat şi nu am aşteptat mult".

Platforma de vaccinare a fost adaptată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ca să permită programări şi pe timp de noapte. Centrul are patru fluxuri pe timp de zi şi patru care vor funcţiona pe timp de noapte, iar în 24 de ore pot fi imunizate 480 de persoane. 

Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara: A fost ales vaccinul Pfizer de colegii de la Bucureşti, la sugestia noastră, din două motive, în principal motive ştiinţifice. Şi anume că vaccinul Pfizer creează cel mai rapid imunitate, iar Timişul fiind într-o situaţie particulară, ca şi zonă roşie, am dorit să putem vaccina cât mai mulţi oameni ca să obţinem imunitate cât mai repede.

Flavius Cioca, directorul DSP Timiş: Acest centru ne dă speranţe că lupta împotriva virusului se va accelera. Suntem cumva într-o cursă non-stop de a salva cât mai multe vieţi.

4.300 de persoane se pot vaccina, zilnic, de coronavirus în judeţul Timiş

Autorităţile dau asigurări că în vestul ţării campania de vaccinare va prinde viteză. Direcţia de Sănătate Publică Timiş va contacta medicii de familie, în cabinetele cărora se vor administra vaccinurile de la AstraZeneca şi Jhonson and Jhonson, seruri care nu au nevoie de condiţii speciale de depozitare.

Alin Nica, președintele CJ Timiş: Încercăm să operaţionalizăm această campanie de vaccinare prin medicii de familie în aproximativ o săptămână.

În prezent, în judeţul Timiş se pot vaccina în fiecare zi 4.300 de persoane, iar scopul autorităţilor sanitare este să ajungă, în cel mai scurt timp posibil, la 5.000 de imunizări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Primul centru de vaccinare împotriva coronavirusului, care să funcţioneze non-stop, a fost inaugurat la Timişoara