Antena Meniu Search
x

Priveliştea creşte preţul apartamentelor

Românii pun mare preţ pe panoramă, iar pentru o privelişte rară plătesc zeci de mii de euro în plus la o casă. Efortul financiar merită, spun ei, dimineaţa văd răsăritul de soare din pat şi nu balcoanele altor vecini.

de Redactia Observator

la 21.06.2019, 22:04

Vezi și

Românii pun mare preţ pe panoramă, iar pentru o privelişte rară plătesc zeci de mii de euro în plus la o casă. Efortul financiar merită, spun ei, dimineaţa văd răsăritul de soare din pat şi nu balcoanele altor vecini. Apartamentele cu vedere spectaculoasă se vând bine nu doar la mare, ci şi în zonele rezidenţiale de lângă Bucureşti. 

La 40 de kilometri de Bucureşti, în comuna Snagov, locatarii unui complex rezidenţial de lux se trezesc dimineaţa în măcăitul raţelor sălbatice. Peisajul este unul de vis, iar preţul, pe măsură. 

Dovada că priveliștea vinde foarte bine o avem la acest ansamblu rezidenţial. Apartamentele cu vedere spre lacul Snagov sunt cele mai căutate. 11 au fost cumpărate deja, la prețuri între 80 și 160 de mii de euro. Diferența între un apartament cu vedere la lac și unul cu vedere spre curtea interioară este de câteva zeci de mii de euro.

Cele mai scumpe penthouse-uri, de unde proprietarii pot vedea atât răsăritul cât şi apusul, s-au vândut primele. Cei mai mulţi clienţi vin din Bucureşti şi Ploieşti. Iliana este unul din ei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În zonă s-au construit şi multe vile. Pe site-urile de anunţuri, terenurile din jurul lacului au preţuri astronomice.

Ajungem şi pe litoral unde priveliştea către mare a dus la o explozie imobiliară în nordul staţiunii Mamaia, în ultimii 10 ani. Apartamentele din care vezi răsăritul direct din dormitor costă şi 90 de mii de euro. Cele cu vedere spre lac sunt 70 de mii de euro. Vederea laterală se vinde cel mai ieftin.

Sunt şi zone cu ceva dezavantaje. Vara, insectele le dau de cap proprietarilor, iar în anotimpul rece, frigul este mult mai pătrunzător ca în oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Priveliştea creşte preţul apartamentelor