Antena Meniu Search
x

Americanii cer extrădarea hackerilor români arestaţi la Bucureşti, aceştia fiind acuzaţi că au influenţat pregătirile pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Doi tineri români sunt acuzaţi că s-au infiltrat în sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale poliţiei din Washington.

Vezi și

Doi tineri români sunt acuzaţi că s-au infiltrat în sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale poliţiei din Washington. Cei doi presupuşi hackeri au fost arestaţi în urmă cu câteva zile, cu ajutorul Poliţiei Române, al Interpolului şi al FBI, într-o operaţiune cu nume de cod Bacovia. Procurorii americani cer extrădarea suspecţilor.

Agenţi FBI, Europol, de la brigada Cyber Crime şi de la DIICOT fac pecheziţii în 7 locuinţe. 5 indivizi sunt ridicaţi, în timpul operaţiunii Bacovia. Sunt primii hackeri arestaţi în lume pentru ransomware.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliţia Român: "Concret, ei trimiteau emailuri de tip spam, aparent din partea unor companii foarte cunoscute, unor persoane care, accesând aceste emailuri de tip spam, introduceau în calculatoare în sistemele de operare un cod maliţios care cripta toate datele pe care le avea în calculator."

Toţi cei 5 sunt români. Doi dintre ei tocmai au speriat America. Mihai Alexandru Işvanca, 25 de ani, şi Eveline Cismaru, 28 de ani, sunt acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice. Ar fi spart sistemul cu viruşi de tip ransomware şi ar fi reuşit să neutralizeze 123 de calculatoare, din sistemul de supraveghere ale poliţiei din Washington. Apoi ar fi încercat să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor. Procurorii americani cer extrădarea, dar deocamdată, sunt reţinuţi la domiciliu, aici în România.

Cazul este considerat de americani drept unul "de cea mai înaltă prioritate", pentru că ar fi avut impact chiar asupra pregătirilor pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Americanii cer extrădarea hackerilor români arestaţi la Bucureşti, aceştia fiind acuzaţi că au influenţat pregătirile pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump