Meniu
Search
x

Procurorii DNA din Ploieşti au adus la audieri, de la 400 de km distanţă, o bunicuţă de 90 de ani, citată ca martor în dosarul nepoatei ei

Cu ochii în lacrimi, o bunică de 90 de ani a venit sprijinită într-un baston la DNA Ploieşti. Bătrâna a fost citată ca martor în dosarul nepoatei.

la 04.10.2017, 16:29
Vezi și

Cu ochii în lacrimi, o bunică de 90 de ani a venit sprijinită într-un baston la DNA Ploieşti. Bătrâna a fost citată ca martor în dosarul nepoatei. Procurorii nu s-au arătat impresionaţi nici de vârsta ei, nici că locuieşte la sute de kilometri distanţă şi nici de faptul că abia mai poate să meargă. Un exces de zel greu de explicat, în condiţiile în care bunicuţa putea fi audiată la ea acasă.

-Ştiţi unde sunteţi şi de ce aţi venit? 

-Ştiu de ce. Am venit şi eu aici... că aşa-mi vine să şi plâng... cum am venit de acasă. Să văd şi eu ce-a făcut DNA-ul, că mi-a nenorocit copilul.  

Cu buletinul într-o mână şi o cârjă în alta, mamaia Nicoliţa s-a dat jos cu greu din maşină. Cei doi nepoţi au ajutat-o. Bătrâna a fost adusă de la 400 de kilometri pentru a putea fi audiată la DNA Ploieşti. Deşi procurorii puteau foarte bine să o audieze şi acasă, pentru că legea le-o permite.

Pe acelaşi subiect

- Nu s-a întâmplat niciodată. Nici pe timpul războiului, sunt veteran de război, soţul meu a fost veteran. 

Războiul nu a speriat-o atât de tare ca DNA-ul. Chiar dacă puterile au lăsat-o, bătrâna şi-a păstrat mintea lucidă şi a avut un mesaj pentru procurori: "Le spun aşa, în felul următor, că vreau să trăiesc să văd şi eu pe DNA care şi-a bătut joc de copilul meu, să-i văd şi pe ei la puşcărie."

Avocaţii au chemat o ambulanţă care a fost prezentă pe timpul audierilor, având în vedere starea de sănătate a bătrânei. Mamaia Nicoliţa a fost citată ca martor, în dosarul nepoatei sale Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente. 

Aceasta este acuzată de procurori că în 2013  a cerut de la reprezentanţii unei firme de sotfware un milion de euro, pentru a-l convinge pe directorul unei instituţii publice să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie ce viza firma de software. Procurorii susţin că Ana Maria Pătru a cumpărat un teren pe care l-a trecut pe numele bunicii ei, ca să mascheze banii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Procurorii DNA din Ploieşti au adus la audieri, de la 400 de km distanţă, o bunicuţă de 90 de ani, citată ca martor în dosarul nepoatei ei