Antena Meniu Search
x

Produse ecologice la prima ediţie a târgului "Cămara Cetăţii", în Bihor

După ce s-au văzut nevoiţi să arunce din fructele şi legumele din gospodărie pentru că nu aveau cui sa le vândă, micii producători locali din Bihor primesc o gură de oxigen.

de Georgiana Botez

la 17.08.2020, 17:24

Vezi și
  • Turiştii şi localanicii au avut ce cumpăra din curtea cetăţii din Oradea. 
  • La mare căutare a fost şi cătina, foarte apreciată pentru calităţile ei terapeutice.

Pentru prima dată dupa ridicarea restricţiilor din starea de urgenţă a fost organizat un târg special pentru ei. Fructele şi legumele bio, zacusca de păstrăv şi produsele pe bază de lavandă sau cătină au fost vedetele primei ediţii a târgului "Cămara Cetăţii".

Vlad Cutuș – producător produse păstrăv: Necesită foarte multa antentie si gusutul sa ramana acelasi. Sa nu schimbam gustul sau sa nu se schimbe gustul de la o luna la alta sau de la o saptamana la alta. Pana la urma legumele sunt legume, diferenta o face pestele. 

La mare căutare a fost şi cătina, foarte apreciată pentru calităţile ei terapeutice dar şi pentru că are un puternic efect energizant.

Ramona Mateaș – fermier: Catina este fara niciun fel de exagerare un super fruct pentru ca contine aproape tot complexul de minerale si vitamine necasar corpului. Dimineata nu e nevoie de cafea daca bei siropul de catina.

A fost coadă şi la tarabele unde erau aranjate borcanele cu zacusca din ghebe, conopida sau ţelina. Micii producători au avut surpriza să rămână fără stocurile de marfă  în doar câteva minute.

Maria Druță – producător local: Abia am asteptat sa se deschid un targ. 

Reporter: Cum a fost pentru producatorii locali aceasta perioada de pandemie?

Maria Druță – producător local: A fost foarte greu pentru ca nu am avut punct de desfacere si a fost mai trist. 

La târgul din Curtea Cetăţii expozanţii sunt producători locali care nu au încă acces în supermarketuri. 

Dorin Popa – organizator: Încercam sa evoluam impreuna ca si comunitate. Noi mergem pe pricipiul produse din Bihor pentru bihoreni, sanatoase si gustoase. În sensul ca la astea avem acces la materia prima. Stim ce se pune in fiecare produs si atunci avem sigurnata ca sunt si sanatoase si gustoase, mai ales ca folosesc soiurile traditionale

Târgul de la cetate Oradea va avea loc în fiecare sfârşit de săptămână, între orele 14 şi 19, până pe data de 4 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Produse ecologice la prima ediţie a târgului "Cămara Cetăţii", în Bihor