Antena Meniu Search
x

Profesori ameninţaţi cu închisoarea de un secretar de stat

Un secretar de stat i-a ameninţat cu închisoarea pe profesorii unui liceu din Capitală dacă strâng de la elevi bani pentru BAC. Iar eleva care a dezvăluit cum sunt şantajaţi şcolarii pentru bani, era pe punctul de-a se trezi cu nota scăzută la purtare.

Vezi și

Aşa arată învăţământul românesc în anul de graţie 2014. Operaţiunea "fondul de protocol" e mai lungă şi mai greoaie decât o oră de limbă chineză. Premierul cere măsuri şi dă termen. 2 săptămâni. Apoi, îl va scoate pe ministrul Educaţiei la tablă.

Toamna trecută, Ministerul Educaţiei a lansat un spot anticorupţie. La teorie, lucrurile au stat perfect. Practica însă i-a omorât pe toţi. Încet şi sigur. Acum s-a ajuns în situaţia în care un oficialul desemnat de Minister să rezolve problema a trecut la ameninţări.

"Vă rog, verificaţi când ajungeţi acasă cine are în liceu la clasa a XII-a F şedinţă în această seară. Să spună dirigentului că nu trebuie să strângă 270 de lei pentru bacalaureat, că-l arestăm", le-a spus preşedintele Comisiei Naţionale anti-corupţie directorilor de şcoli într-o şedinţă, ieri.

Profesorii interpretează ameninţările, altfel. Şpaga nu e şpagă, e protocol. Iar fără protocol, profesorii ar muri de foame în timpul examenlor, mai ales că ministerul nu scoate un leu pentru un sandwich. Deci, educaţia, din orice parte ai privi-o, trece prin stomac.

În şcoli continuă anchetele pentru banii ceruţi de diriginţi. Părinţii vin cu noi dovezi înregistrate. Una dintre ele este din consiliul colegiului Constantin Kiriţescu. Profesorii sunt deranjaţi mai mulot de faptul că cineva i-a înregistrat. Nu contează că au cerut şi nici ce.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Profesori ameninţaţi cu închisoarea de un secretar de stat