Antena Meniu Search
x

Programul Rabla pentru mașinile electrice, în impas la trei săptămâni de la lansare. Ministrul Mediului dă vina pe birocraţie

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a oferit detalii despre programul Rabla Plus pentru maşinile electrice. Acesta a specificat că niciun dosar nu a fost aprobat până acum. De asemenea, există dosare neaprobate depuse încă din 2020, din cauza birocraţiei. Situaţia ar fi asemănătoare şi în cazul programului Rabla Clasic.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 09:10

Programul Rabla pentru mașinile electrice, blocat la trei săptămâni de la lansare
Programul Rabla pentru mașinile electrice, blocat la trei săptămâni de la lansare - Hepta

Programul Rabla Plus a început de trei săptămâni, însă Administrația Fondului de Mediu (AFM) nu a aprobat niciun dosar depus în această perioadă. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a oferit o explicaţie în acest sens. 

„Aprobările merg încet pentru că, din păcate, sistemul este unul birocratic. Așa l-am găsit și încă nu am făcut modificări. AFM-ul nu a aprobat până acum niciun dosar. Săptămâna aceasta intră în comitetul de aprobare primele dosare, depuse după data de 26 aprilie, de când s-a deschis programul”, a precizat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului anunţă că începând de săptămână viitoare problema se va remedia

Ministrul susţine că de săptămâna viitoare lucrurile ar trebui să se miște mai rapid. Cel puțin 200 de dosare ar trebuie să fie aprobate săptămânal.

Pe acelaşi subiect

„Am solicitat ca săptămânal cel puțin 200 de dosare să fie aprobate, astfel încât programul să pornească. Am primit acest semnal săptămâna trecută, că acele comitete de avizare și de aprobare nu sunt organizate din cauza faptului că au venit foarte multe dosare din 2020, nici măcar acelea nu au fost terminate. Este o procedură prea complicată și prea stufoasă. Am cerut conducerii AFM să simplifice, să elimine direcțiile care oricum nu au o contribuție în aprobarea dosarelor și să urgenteze procedurile”, a mai adăugat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului precizează că în continuare sunt câteva sute de dosare încă din 2020. Pentru 2021, sunt câteva mii deja depuse, iar la începutul săptămânii vor veni aprobările, notează DIGI 24.

„O să controlez personal evoluția pentru că până acum nu am primit un raport de la AFM, nu am fost informați cu privire la acest blocaj. Am cerut raport, am dispus să se simplifice procedurile și intră săptămâna aceasta în aprobare”, a adăugat ministrul Mediului.

Situația nu diferă prea mult nici în cazul programului Rabla Clasic. Potrivit ministrului, nu a intrat în aprobare niciun dosar din 2021, în continuare fiind dosare din 2020. Şi acestea vor intra spre aprobare odată cu cele din programul Rabla Plus, adică de săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Programul Rabla pentru mașinile electrice, în impas la trei săptămâni de la lansare. Ministrul Mediului dă vina pe birocraţie