Antena Meniu Search
x

Proiect de lege: Parcarea pe trotuare, interzisă dacă nu se păstrează un culoar de minim doi metri pentru pietoni

Parcarea mașinilor pe trotuar va putea fi permisă numai dacă se păstrează un culoar de minim doi metri pentru circulația pietonilor, potrivit unui proiect de lege care se află în dezbatere publică la Senat

Parcarea mașinilor pe trotuar va putea fi permisă numai dacă se păstrează un culoar de minim doi metri pentru circulația pietonilor, potrivit unui proiect de lege care se află în dezbatere publică la Senat

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a declarat, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor, că Berlinul nu ia în considerare impunerea de sancțiuni.

Într-un interviu apărut în weekend într-o revistă, liderul grupului parlamentar al partidului lui Merkel, Volker Kauder, a declarat: "Dacă se va stabili că sunt încălcate valorile europene, atunci statele membre (ale UE) trebuie să aibă curajul să impună sancțiuni".

Pe de altă parte, Steffen Seibert a mai declarat că Germania vrea să mențină și să aprofundeze relațiile sale cu Polonia.

Șeful diplomației poloneze, Witold Waszczykowski, a încercat să aplaneze tensiunile apărute în urma criticilor anumitor oameni politici germani, primindu-l luni pe ambasadorul Germaniei, Rolf Nikel, pe care l-a convocat, fapt extrem de rar în raporturile dintre țări din UE.

"Am discutat despre declarațiile critice și despre modul de a regla problema împreună", a declarat presei ministrul Witold Waszczykowski la sfârșitul întâlnirii.

Duminică, președintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, a criticat deschis guvernul conservator polonez pentru reformele sale în domeniul justiției și al presei, vorbind despre o 'putinizare' a politicii europene.

Fără a oferi nume, Waszczykowski i-a invitat pe criticii la adresa Poloniei să îi viziteze țara pentru a-și verifica opiniile la fața locului.

Ambasadorul Rolf Nikel s-a limitat doar la a declara că discuția a fost 'constructivă'. "Relațiile polono-germane sunt o comoară pe care vrem să o salvăm, pentru ca ele să se dezvolte favorabil în viitor", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Proiect de lege: Parcarea pe trotuare, interzisă dacă nu se păstrează un culoar de minim doi metri pentru pietoni