Antena Meniu Search
x

Curs valutar

RADET, compania care asigură apă caldă şi căldură în Bucureşti, se pregătește de faliment

RADET, compania care asigură apă caldă şi căldură în Bucureşti, ar putea intra în faliment în doar câteva zile. Totuşi, Primăria Capitalei promite că nici bucureştenii, nici angajaţii nu vor fi afectaţi.

de Redactia Observator

la 20.02.2019 , 22:33

RADET, compania care asigură apă caldă şi căldură în Bucureşti, ar putea intra în faliment în doar câteva zile. Totuşi, Primăria Capitalei promite că nici bucureştenii, nici angajaţii nu vor fi afectaţi. O nouă companie va fi înfiinţată şi va prelua contractele regiei. Până atunci, mii de oameni din două sectoare s-au trezit şi astăzi fără apă caldă şi căldură din cauza unei noi avarii.

Peste 200 de blocuri din sectoarele 2 şi 6 ale Capitalei au avut astăzi caloriferele reci. Iar dacă avaria se repetă, oamenii vor îngheţa în apartamente şi în weekend, când se întoarce gerul. Rezolvarea pare departe, pentru că RADET este la un pas de faliment.

Salvarea regiei ar fi posibilă prin înfiinţarea la Primăria Capitalei a unei noi companii, care să preia o parte din atribuţiile RADET. Noua companie nu va prelua şi datoriile de 3,7 miliarde de lei acumulate de RADET. Nici bucureştenii nu vor avea de suferit.

Vezi și

Până atunci, avarii se produc aproape săptămânal, pentru că, sub pământ, reţeaua se dezintegrează. Cu bani europeni se pot înlocui 212 kilometri de reţea primară de termoficare, dar până la finanţare mai sunt paşi importanţi de urmat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » RADET, compania care asigură apă caldă şi căldură în Bucureşti, se pregătește de faliment