Antena Meniu Search
x

Ramona, prima zi acasă după 14 ani

A fost prima ei zi, acasă. Prima zi din cei 14 ani în care nu a ştiut cum arată cei care îi sunt fraţi

Vezi și

În căsuţa din Bogonos a fost forfotă mare. Toţi copiii se pregătesc pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului. Sunt fericiţi pentru că alături de ei, se află şi sora lor mai mare, cea pe care o ştiau până acum doar din descrierile părinţilor. Ieri au văzut-o pentru prima dată.

Au dat cu var, au măturat, au şters praful. Fiecare după puteri. Simt toţi că le-a venit inima la loc. Ceva lipsea până acum. Ramona i-a ajutat pe cei mici să întindă rufele. Şi i-a învăţat să-şi aşeze frumos încălţările. Au împărţit primele impresii. Floarea a avut mari emoţii toată ziua de ieri. Iar tensiunea s-a risipit când şi-a văzut sora. Nimeni nu vrea ca Ramona să mai plece la asistentul maternal unde fata trăieşte de şapte ani.

Ramona şi Gheorghiţă pot sta din nou, pe aceeaşi canapea. Amândoi au fost luaţi din familie în urmă cu 14 ani, după ce un vecin a reclamat că părinţii nu ar avea cu ce să-i crească. Pe atunci erau singurii copii ai familiei Ciobanu. Au ajuns într-un centru de plasament. Părinţii au încercat din răsputeri să-i aducă înapoi, acasă. Pentru că erau săraci au fost puşi să aleagă între cei doi.

Părinţii nu au renunţat aşa uşor. Şi-au ridicat o casă, aşa cum le-au cerut asistenţii sociali. Au sperat că aşa îşi vor putea lua fiica, înapoi. Dar nimeni nu s-a mai ostenit să-i viziteze şi să le facă o anchetă socială.

Timp de câţiva ani părinţii nu au mai ştiut nimic de fata lor. Acum, când au găsit-o mai au încă o piedică pentru a putea s-o aducă definitiv în familie. Trebuie să ridice încă o cameră. Şi deocamdată nu-şi permit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ramona, prima zi acasă după 14 ani