Antena Meniu Search
x

Rate mai mari la creditele în valută. Efectele economice ale ultimelor zile de proteste

Protestele lovesc bugetele românilor. Asta susţin anaşiştii care spun că românii care au credite în euro vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi achita datoriile la bănci.

Vezi și

Protestele lovesc bugetele românilor. Asta susţin anaşiştii care spun că românii care au credite în euro vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi achita datoriile la bănci.

Protestele îi costă scump pe românii care au credite în euro. Aceştia vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi plăti datoriile la bănci. O depreciere a leului pe 1 februarie s-a văzut. Peste 1 % aprecierea euro-ron.

-Cred că tendinţa dobânzilor va fi de creştere. Cei care îşi asumă credit sau au derulare deja trebuie să fie pregătiţi pentru o tendinţă de creştere a dobânzilor. 

Moneda românească a atins cel mai mic nivel din anul acesta după prima zi de proteste. Astăzi valoarea leului a crescut în faţa principalelor valute. Însă piaţa valutară este în continuare instabilă iar asta afectează mai multe sectoare.

-Majoritatea creditelor care sunt acordate acum sunt în lei şi bineînţeles că orice evoluţie a cursului dobânzii este de natură să afecteze şi dobânzile pe care oamenii le plătesc la creditele în derulare. Atât investitorii locali cât şi cei străini care la momentul acesta au proiecte de sute de milioane de euro pe piaţa din România sunt îngrijoraţi de evoluţia evenimentelor. 

Şi statul va plăti mai mult pentru împrumuturi. Dobânzile pentru obligaţiunile româneşti au crescut cu 4 procente. Este cel mai ridicat nivel din decembrie 2015 şi până acum. Asta înseamnă sume mai mari plătite din banii strânşi din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Rate mai mari la creditele în valută. Efectele economice ale ultimelor zile de proteste