Antena Meniu Search
x

Razie în biserică, după cei care nu poartă mască. Preoți și enoriași amendați, deopotrivă. VIDEO

Nici bisericile n-au scăpat de vizitele poliţiştilor. În Suceava, echipe formate din poliţişti, jandarmi şi inspectori DSP au verificat mai multe lăcaşe de cult şi i-au amendat pe cei care nu purtau măşti de protecţie sau nu respectau regulile.

de Nicu Tatu

la 01.11.2020, 21:46

Vezi și
  • De la ochelari aburiţi la probleme cu inima, credincioşii au încercat să scape de amenzi cu scuze.
  • Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, inclusiv preoților

- "Ştiţi legislaţia. Înauntru trebuie să purtaţi o măscuţă de protecţie"

- "Ochelarii mi se aburesc şi nu mai văd nimic"

- "Ştiu, şi colegul are ochelari, toţi avem ochelari"

De la ochelari aburiţi la probleme cu inima, credincioşii au încercat să scape de amenzi cu scuze.

"Am probleme cu inima şi trebuie să mai iau şi aer. N-am aer"

"Da, dar mai ales bolnav cu inima, nu aţi văzut câţi oameni sunt acolo? Dacă are cineva COVID?"

"La noi nu a fost niciun caz"

"Cum n-a fost? Sunteţi în zonă roşie, Adâncata, acum"

"Zonă roşie !?"

Aproape 50 de oameni au fost, la slujba de la biserica Sfântul Dumitru, din comuna Adâncata. Cei mai mulţi au purtat măşti de protecţie, dar de distanţare nici nu s-a pus problema. Oamenii s-au înghesuit inclusiv la ieşirea din biserică, unde s-au împărţit pachete de pomană.

Preot biserica Sf Dumitru, Adâncata: "Dumneavoastră aţi venit la urmă la slujbă. Deci, ei au respectat în funcţie de situaţie şi cum au venit. Le-am şi spus şi chiar i-am rugat să nu intre în panică şi sa aibe putere, pe cât posibil, să păstreze distanţa aceasta"

Controale în biserici au fost peste tot prin judeţ, după ce Poliţia a trimis către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor o directivă prin care cerea ca adunările religioase să fie organizate cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie.

Neculai Horga, consilier Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor: "Credincioşii noştri se conformează, pentru că ei sunt conştienţi că rugăciunea trebuie sa fie totdeauna îndeplinită şi cu îndeplinirea datoriilor legale."

Ionuț Epureanu, purt de cuv IPJ Suceava: "Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în special pe zona de purtare a măstilor sanitare"

Nu doar credincioşii au fost amendaţi. Doi preoţi au fost sancţionaţi cu amenzi de 2.500, respectiv 500 de lei pentru că au lăsat enoriaşii în biserică fără să respecte restricţiile de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Razie în biserică, după cei care nu poartă mască. Preoți și enoriași amendați, deopotrivă. VIDEO