Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022. Recenzarea pe teren a fost amânată câteva zile. De ce nu ne mai bat recenzorii la uşă

Autorecenzarea populaţiei s-a terminat, iar conform primelor date, aproape jumătate din populaţia României şi-a introdus datele personale pe platforma online. De astăzi trebuia să înceapă colectarea datelor cu ajutorul recenzorilor, însă acest lucru s-a mai amânat cu câteva zile. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 31.05.2022, 08:53

Vezi și

Colectarea datelor în teren se mai amână până pe data de 3 iunie și asta pentru că recenzorii nu au fost instruiți până în acest moment. Institutul Național de Statistică a anunțat că aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până în 27 mai și că de vineri va începe recenzarea pe teren.

Recensământul populaţiei, amânat câteva zile

Recenzorii se vor deplasa la adresele de reședință a oamenilor care nu s-a autorecenzat online în perioada 3 iunie – 17 iulie 2022. Vor fi vizitate și gospodăriile populației care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Momentul de referință al recensământului data de 1 decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situația la acel moment. De asemenea, potrivit INS, până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare. Practic, 53,9% sunt în mediul urban și 46,1% în mediul rural, ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă țintă estimată.

Etapa de recenzare pe teren se va desfășura în perioada 3 iunie - 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, iar chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Recensământ 2022. Recenzarea pe teren a fost amânată câteva zile. De ce nu ne mai bat recenzorii la uşă