Antena Meniu Search
x

Locurile de joacă, arhipline în ciuda recomandărilor antigripale ale medicilor

"Evitaţi locurile aglomerate" este sfatul pe care părinţii îl ignoră cu desăvârşire în plin sezon de gripă. Astăzi, parcurile şi locurile de joacă au fost pline, cu toate că medicii i-au sfătuit pe părinţi să nu-i ducă pe cei mici în astfel de locuri. Şi in spitale a fost plin.

de Redactia Observator

la 24.01.2020, 21:00

Vezi și

"Evitaţi locurile aglomerate" este sfatul pe care părinţii îl ignoră cu desăvârşire în plin sezon de gripă. Astăzi, parcurile şi locurile de joacă au fost pline, cu toate că medicii i-au sfătuit pe părinţi să nu-i ducă pe cei mici în astfel de locuri. Şi in spitale a fost plin. În Capitală, medicii au ajuns să consulte şi 26 de pacienţi pe oră. În sute de cazuri s-a confirmat virusul gripal.

Medicii ne recomandă să evităm locurile aglomerate, unde virusul gripal se răspândeşte mult mai uşor. Însă, cum astăzi cei mici nu au mers la grădiniţă sau la şcoală, mall-urile au fost pline. 

Şi în parc, dacă ieşim, trebuie să fim precauţi. Bine ar fi ca din geantă să nu ne lipsească o mască de protecţie, o sticlă cu dezinfectant şi un pachet de serveţele.  

Locurile de joacă sunt extrem de periculoase, spun doctorii. În timp ce se joacă, copiii bolnavi strănută, tuşesc, iar cei sănătoşi intră în contact cu aceleaşi jucării. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În această săptămână au fost diagnosticate peste 81 de mii de cazuri de infecţii respiratorii, iar la mii de pacienţi s-a confirmat virusul gripal. 

Astăzi, Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal cu 35 de mii, astfel că - cel mai probabill, de luni - medicii de familie vor începe imunizarea. 

La Institutul Naţional Matei Balş din Capitală s-au prezentat în ultimele 24 de ore, 639 de persoane. Ceea ce înseamnă că doctorii au avut de consultat 26 de pacienţi pe oră. Din păcate, la 171 de persoane s-a şi confirmat virusul gripal. 

Pentru că se confruntă cu un număr atât de mare de cazuri, la Matei Balş şi vizitele au fost restricționate. 

În această minivacanţă, în Capitală, nouă unităţi medicale acordă asistenţă de urgenţă.

Pentru cazurile grave, ministrul Sănătăţii a anunţat că în cinci mari oraşe din ţară medicii pot apela la colegii de la Institutele de boli cardiovasculare, astfel încât pacienţii să fie trataţi printr-o tehnică specială.

Cu toate astea, la Spitalul de Urgenţă din Constanţa, regulile minime de igienă, care ne-ar putea feri de o eventuală boală, sunt încălcate cu desăvârşire. La baie nu găsim nici măcar banalul săpun. 

Cum Spitalul de Urgenţa din Constanţa acoperă zona sud-est a Dobrogei, medicii au avut de consultat chiar si 500 de pacienti pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Locurile de joacă, arhipline în ciuda recomandărilor antigripale ale medicilor