Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cinematografele, sălile de spectacol şi restaurantele se redeschid după șase luni

Cinematografele, sălile de spectacol şi restaurantele se deschid după o jumătate de an de pauză. România este ultima ţară din Europa care a ţinut toată vara localurile închise în interior. 

de Alexandra Marin

la 31.08.2020 , 21:44

  • Cinematografele, sălile de spectacol și restaurantele vor funcționa după reguli stricte.

În mare, vor rămâne valabile aproape aceleaşi reguli ca în cazul teraselor. Ar fi bine să ne facem rezervare, dar în cazul în care nu am făcut una şi restaurantul dispune de mese libere, se va putea face rezervare şi pe loc. 

Marea diferenţă, însă, este că vom purta masca de protecţie încă de când păşim în interiorul restaurantului şi o vom da jos abia când ne aşezăm la masă, asta ca să putem mânca şi socializa cu cei de la masă, care nu pot fi mai mult de şase.

Ori de câte ori ne vom ridica de la masă, vom fi obligaţi să ne punem masca, fie că mergem până la bar, la toaletă sau la o altă masă. 

Vezi și

Dispunerea meselor se schimbă şi ea o dată cu marea redeschidere: fie se elimină dintre ele, astfel încât distanţa dintre două mese să fie de cel puţin doi metri, fie se va folosi principiul o masă ocupată, una nu.

S-ar putea ca patronii restaurantelor să impună şi un timp limită pe care un client îl va putea petrece în interior. Despre personal, trebui să ştiţi că acesta va fi nevoit să poarte mască şi mănuşi de unică folosinţă pe tot parcursul programului, fie că vorbim despre chelneri, bucătari sau femeia de serviciu.

Alexandra Marin Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Cinematografele, sălile de spectacol şi restaurantele se redeschid după șase luni