Antena Meniu Search
x

Restaurantele s-ar putea redeschide în câteva zile

Restaurantele s-ar putea redeschide de pe 1 septembrie! Însă prim-ministrul nu garantează că se va relua activitatea în intreaga ţară. Ludovic Orban spune că va analiza cu atenţie locurile în care s-au înregistrat cele mai multe noi cazuri de infectări cu coronavirus, iar acolo unde sunt probleme, restaurantele ar putea rămâne închise.

de Redactia Observator

la 26.08.2020, 10:54

Vezi și
  • Sectorul HORECA are pierderi uriașe din cauza restricțiilor
  • Hotelerii, neliniștiți de promisiunile premierului Orban

Sezonul estival se apropie de final, iar pierderile celor din industria ospitalităţii sunt uriaşe.

Adrian Măgurean, reprezentant restaurant: Faţă de 2019, vara trecută, undeva la 40% pierderi.

Narcis Nurciu, ospătar: Fiind şi aceste restricţii cu doi metri între mese, şi terasele au scăzut la 50% din capacitate. Pe lângă că avem închis pe interior.

În plus, din septembrie, turiştii nu vor mai fi fericiţi să ia cina în aer liber sau să stea înfofoliţi la mese.

Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia: Noi avem o experienţă din anii trecuţi când începe să se răcească vremea, turiştii pe terase stau mai greu şi este destul de frig.

Soluţia găsită de hotelurile care sunt deschise tot timpul anului a fost să servească masa în cameră turiştilor cazaţi acolo. Dar asta va impune, din nou, costuri suplimentare.

Teodora Nancu, manager hotel 4 stele: O igienizare mult mai profundă a camerelor, o aerisire pentru că se impregnează mirosul în pereţi şi în cameră şi clientul nu va dispus să stea într-o cameră nearisită şi cu miros de mâncare. 

Alte hoteluri care - până acum - funcţionau 12 luni din 12 intenţionează să închidă la finalul sezonului estival.

Lacme Bolat, manager hotel: Fără restaurant, un hotel nu are cum să se deschidă.

Hotelierii nu sunt foarte liniştiţi de promisiunile premierului. Mai ales că Ludovic Orban a spus că nu se vor deschide toate restaurantele de la 1 septembrie. Doar localurile din oraşele cu puţin cazuri noi de infectare cu coronavirus vor putea primi, din nou clienţi. Mai ales că românii nici nu concep să nu mănânce la restaurant atunci când sunt în concediu. Chiar dacă ar trebui să respecte tot felul de măsuri de protecţie.

Abia astăzi, însă, vom afla cum se vor deschide restaurantele. Şi - cel mai important - dacă se vor deschide şi în zonele care raportează, zilnic, un număr mare de noi îmbolnăviri cu COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Restaurantele s-ar putea redeschide în câteva zile