Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru a ajuta la construirea unui mediu curat și sănătos

de Redactia Observator

la 14.05.2021 , 13:19

Știai că:

  • 15 milioane de copaci sunt tăiaţi anual în România?
  • suprafața României este împădurită într-un procent de aproximativ 30%, conform datelor de la Romsilva, ceea ce o plasează sub media țărilor din Uniunea Europeană – 43%?
  • fiecare român beneficiază de 0.33 ha pădure/cap de locuitor, în timp ce campionii Europei sunt finlandezii, cu 4.88 ha/cap de locuitor, urmați de Suedia – 2.88 și Norvegia 2.32
  • în România se taie neautorizat într-un an aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn ?
  • România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure (Greenpeace)?
  • țara noastră se confruntă cu o scădere constantă a suprafeței regenerate în ultimii ani?

De peste 12 ani, Asociația MaiMultVerde desfășoară programe prin care construiește împreună cu românii un mediu curat și sănătos pentru noi toți și mai ales pentru copii. Ca să fim sănătoși este vital să respirăm un aer curat, iar pentru asta avem nevoie de păduri. În plus, pădurile contribuie la protejarea solurilor (împotriva eroziunii), participă la circuitul apei în natură și echilibrează clima la nivel local și mondial (prin stocarea carbonului). Pădurile protejează biodiversitatea, ca habitat pentru numeroase specii. Știai, de exemplu, că în pădurile românești există aproximativ 3 700 de specii de plante și peste 33 000 de specii de animale?

Articolul continuă după reclamă

De-a lungul acestor ani, activitatea asociației s-a concentrat mereu pe același obiectiv – acela de a crea o comunitate activă care să producă schimbări durabile. Cu ajutorul voluntarilor am reușit să protejăm și să extindem pădurile și spațiile verzi. Astfel am plantat peste 1.700.000 de puieți pe o suprafață totală de 350 de hectare, cu implicarea a peste 19.000 de voluntari de toate vârstele, din toata țara, în beneficiul și cu implicarea oamenilor din 80 de comunități.

Alături de voluntarii și partenerii noștri plantăm pentru aer curat și soluri stabile, pentru biodioversitate și echilibru hidrologic. Plantăm pentru oameni, pentru sănătatea, educarea și implicarea lor. Plantăm pentru comunități și starea lor de bine. Plantăm pentru o viață aproape de natură și în armonie cu natura. Plantăm pentru noi toți!

Ajută-ne să mergem mai departe, să continuăm să plantăm, să punem noi și noi păduri pe hartă! Redirecționează 2% din impozitul pe venit către MMV: https://maimultverde.ro/.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru a ajuta la construirea unui mediu curat și sănătos