Antena Meniu Search
x

Reduceri pentru taxele plătite online

Formularul unic, care înlocuieşte fosta declaraţie 600, vine şi cu reduceri. Un milion de contribuabili trebuie să îl depună până pe 15 iulie în acest an.

Vezi și

Formularul unic, care înlocuieşte fosta declaraţie 600, vine şi cu reduceri. Un milion de contribuabili trebuie să îl depună până pe 15 iulie în acest an. Şi 15 martie, de la anul. Cei care îşi achită obligaţiile din timp şi depun formularul online, vor plăti contribuţii cu până la 10% mai mici. 

După ce a provocat haos printre contribuabili, controversata declaraţie 600 este, acum, de domeniul trecutului. A fost înlocuită cu o declaraţie unică, pe care trebuie să o depună la ANAF toţi cei care obţin alte venituri pe lângă salariu. Adică aproape un milion de români. "Nu mai sunt patru plăţi anticipate, aşa cum era până acum. Avem o singură plată, o singură dată de depunere."

15 iulie este data până la care contribuabilii pot depune la ANAF declaraţia unică. De anul viitor, termenul va fi 15 martie. Vizaţi sunt şi cei care au depus deja formularul 600.

Cei care îşi plătesc contribuţiile până la finalul acestui an vor primi o reducere de 5%. La anul, îi aşteaptă încă o reducere de 5%, dacă depun formularul online şi îşi plătesc obligaţiile până la 15 martie. 

Totodată, cei care au un venit lunar mai mic de 1.900 de lei, adică salariul minim brut, îşi pot plăti, de acum, asigurarea de sănătate. De plata contribuţiilor sociale vor fi scutiţi, în continuare, cei care obțin venituri din drepturi de autor și sunt și salariați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Reduceri pentru taxele plătite online