Regele Mihai I s-a întors pentru totdeauna acasă! Majestatea Sa este pentru ultima oară la Castelul Peleş

Publicat: 13.12.2017, 16:09.
Actualizat: 13.12.2017, 17:07

Regele s-a întors pentru totdeauna acasă! Acum, Majestatea Sa, Regele Mihai I, este pentru ultima dată la Castelul Peleş, locul în care s-a născut.

Regele s-a întors pentru totdeauna acasă! Acum, Majestatea Sa, Regele Mihai I, este pentru ultima dată la Castelul Peleş, locul în care s-a născut. Astăzi la ora 11 fix, aeronava militară Spartan care a adus sicriul cu trupul Majestăţii Sale a atins pământul românesc.

La slujba de pe aeroport au asistat Familia Regală, ministri şi politicieni. Slujba a fost ţinută de Înalt Preasfinţiţii Mitropoliţi Nifon şi Iosif. Iar în toată ţara au bătut clopotele.

Este un moment solemn. Regele românilor este acasă şi se trag clopotele în toată ţara, pentru Majestatea Sa.

Citește și:

Din aeronava militară Spartan, sunt coborâte crucea, pe care scrie simplu: Mihai I Rege, medaliile şi sicriul, acoperit de stindardul cu însemnele Casei Regale. Opt militari din garda de onoare îl poartă pe umeri.

Miniştrii şi înalţii prelaţi sunt şi ei prezenţi pe aeroport. Familia regală stă aliniată. Principesa Maria plânge în hohote, iar princepele Nicolae are lacrimi în ochi.

Custodele Coroanei, Principesa Margareta, e copleşită de moment şi se aşează pe un scaun. După ce goarnele au tăcut, răsună imnul naţional.

În onoarea ultimului monarh al României, se intonează imnul Casei Regale. Slujba religioasă este oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi. Cortegiul funerar porneşte apoi către Sinaia. Oamenii ies în drum ca să-şi salute regele cu steguleţe tricolore.

Lângă catafalcul suveranului, se reculeg membrii familiei regale, dar şi înalţi oficiali şi politicieni. La Peleş a ajuns şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.