Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Regizorul Lucian Pintilie a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Onoruri militare pe ultimul drum al unui titan al cinematografiei româneşti. Regizorul Lucian Pintilie a fost înmormântat într-o ceremonie emoţionantă. Rudele, prietenii şi cei cărora le-a fost deschizător de drumuri şi-au luat rămas-bun cu lacrimi în ochi.

de Redactia Observator

la 20.05.2018 , 01:44

Onoruri militare pe ultimul drum al unui titan al cinematografiei româneşti. Regizorul Lucian Pintilie a fost înmormântat într-o ceremonie emoţionantă. Rudele, prietenii şi cei cărora le-a fost deschizător de drumuri şi-au luat rămas-bun cu lacrimi în ochi. În urma lui rămân o colecţie de filme premiate şi o generaţie de mari artişti.

Un geniu cunoscut pentru capodopere ale cinematografiei. Rămân in istorie filmele "Balanţa", "O vară de neuitat" şi pelicula "De ce bat clopotele, Mitică"?

Cu o răbdare de fier, muncea mult şi era un perfecţionist. Aşa l-au cunoscut generaţii întregi pe marele regizor Lucian Pintilie.

Vezi și

Cea mai bună perioadă pentru creaţie a cunoscut-o începutul anilor 90. "O vară de neuitat" apare în 1994 şi se bucură de aprecieri imediat după lansare.

Lucian Pintilie a murit pe 16 mai la Spitalul Elias. La Cimitirul Bellu din Capitală a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Regizorul Lucian Pintilie a fost înmormântat la Cimitirul Bellu