Antena Meniu Search
x

Bisericile au fost redeschise după două luni, cu respectarea unor reguli bine stabilite

În sfârşit, ne hrănim şi sufletul! După aproape două luni în care accesul în Casa Domnului a fost interzis, mii de oameni s-au regăsit, azi, cu Dumnezeu. Bisericile s-au redeschis, iar duhovnicii i-au intampinat pe credincioşi. 

de Redactia Observator

la 15.05.2020, 20:54

Vezi și
  • Slujbele se țin în afara bisericii.
  • Împărtășirea și spovedania, doar în timpul săptămânii.

Urmează, însă, o periodă în care rugăciunea se va face dupa regulile lumești: cu mască și mănuşi, de la distanţă!

Ușile bisericilor s-au deschis de la primele ore ale dimineţii. După două luni, credincioșii au putut din nou să păşească în Casa Domnului şi să se roage.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Biserica Ortodoxă Română: Dincolo de bucuria de a ne regăsi în spațiul bisericii, avem și datoria de a respecta, în perioada următoare, niște reguli.

Intrarea în lăcașul de cult este condiționată de purtarea mănușilor și a măștilor de protecție. Mai mult, nu puteți săruta icoanele, iar ritualul sărutării mâinii preotului va fi înlocuit cu o plecăciune în semn de respect reciproc, bineînțeles, la o distanță de aproximativ doi metri.

Împărtășirea şi spovedania se vor face în timpul săptămânii şi nu la sfârşitul liturghiei, aşa cum eram obişnuiţi.

Gabriel Cazacu, preot paroh Mânăstirea Cașin: În această perioadă înțelegem ca această bucurie să fie o bucurie responsabilă, repet, pentru că această pandemie nu s-a încheiat! Însă este o bucurie să fim din nou în această atmosferă de comuniune și de rugăciune.

Slujbele au fost reluate, dar în faţa bisericilor.

Acum se lucrează la amenajarea zonei în care vor fi ținute slujbele în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași. Deja a fost pregătită și zona esplanadei din față, au fost puse astfel de semne care să le indice credincioșilor unde trebuie să se așeze pentru a putea participa la slujbă, păstrând distanța între ei.

La evenimentele de familie din interiorul lăcaşelor de cult vor putea participa cel mult 16 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bisericile au fost redeschise după două luni, cu respectarea unor reguli bine stabilite