Antena Meniu Search
x

Reprezentanții școlilor și grădinițelor particulare solicită întoarcerea elevilor la cursuri

Şcolile şi grădiniţele particulare dau în judecată statul pentru că îi privează pe copii de dreptul la educaţie. Indiferent că sunt la stat sau la privat, elevii din România suferă din cauza măsurilor luate pentru combaterea coronavirusului.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 29.10.2020, 22:52

Vezi și
  • Reprezentanții școlilor și grădinițelor particulare susțin că situația unităților de învățământ ar trebui stabilită de la caz la caz.

În primul rând, cu toții spun că nu este o măsură legală și că este una discriminatorie. Și nu sunt de acord cu decizia de a închide unitățile în județele unde rata de infectare depășește 3 la mie. 

Directorii de școli și grădinițe particulare mai adaugă că nu s-a dovedit medical că virusul s-ar fi transmis prin activitățile din unitățile de învățământ.

Decizia ar trebui să fie luată în funcție de fiecare școală și grădiniță, în funcție de dotările și spațiul pe care îl au în subordine.

Pe de altă parte, am vorbit cu asociațiile de părinți și de elevi din țară care au transmis că ei toți așteaptă să se deschidă școlile, dar nu în scenariul roșu.

Și am văzut și situația din alte țări unde sunt mai multe îmbolnăviri decât la noi. În Franța, în Germania sau în Belgia, de exemplu, școlile sunt deschise, bineînțeles, cu respectarea unor măsuri de protecție pentru copii și profesori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Reprezentanții școlilor și grădinițelor particulare solicită întoarcerea elevilor la cursuri