Antena Meniu Search
x

Surpriză pe locul 1 în topul mondial al consumului de alcool. România e pe a opta poziţie

Vezi și

De peste Prut vine locul întâi la consumul de alcool. Şi asta la nivel mondial. Cel puţin asta reiese din datele Organizației Mondiale a Sănătății. Nici noi, românii, nu suntem însă foarte departe.

Ei bine, românii nu sunt în top 3. Şi asta, deşi, într-o zi obişnuită, unul din patru consumă cel puţin o băutură alcoolică. Într-un clasament făcut la nivel mondial, pe primele trei locuri la consumul de alcool îi găsim pe cei din Republica Moldova, Belarus şi Lituania. 

Cetăţenii moldoveni au ajuns fruntaşi, cu un consum echivalent cu peste 17 litri de alcool pur, pe an, de persoană. În acest clasament mai sunt însă şi alte 196 de ţări. 

Nu vă gândiţi că acum o să enumăr vreo 100 de ţări până ajung la România. Nu e cazul. Noi suntem pe locul... 8. Imediat după Rusia sau Ucraina. 

Conform studiului, românii consumă aproape 13 litri de alcool pur pe an, de persoană. Cu această cantitate am reuşit să-i depăşim şi pe vecinii noştri, cei din Serbia sau Ungaria.

În top, sunt şi Statele Unite. Dar, cu un consum considerat moderat de alcool, adică 9 litri de persoană pe an, ocupă locul 49. Acest clasamentul este încheiat de Kuweit şi Pakistan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Surpriză pe locul 1 în topul mondial al consumului de alcool. România e pe a opta poziţie