Antena Meniu Search
x

Incendiu uriaş la palatul administrativ din Reşiţa, urmat de inundații

A fost panică în centrul oraşului Reşiţa. Primăria, Prefectura şi Consiliul Judeţean au fost la un pas să ia foc, după ce un incendiu violent a izbucnit la acoperişul clădirii unde sunt sediile celor trei instituţii.

de Iulia Mihalache

la 19.08.2020, 13:02

Vezi și
  • În podul cuprins de flăcări se afla şi sistemul Ro-Alert.
  • Pompierii au reuşit să stingă incendiul în jurul orelor 22.

Nu doar flăcările uriaşe i-au speriat pe oameni, ci şi o furtună puternică, ce a inundat, în doar câteva minute, mai multe străzi. 

Reporter: Clădirea Primăriei este afectată?

Ioan Popa primar Resita: Nu, nu, absolut deloc. De mult, m-am tot uitat la cosmelia aia, care ar fi trebuit daramata, aia nu trebuia sa fie in picioare, o cosmelie de tabla, pe o structura de lemn, cu hidroizolatie bituminoasa. Nu avea ce sa caute acolo.

Reporter: Ce se afla în clădirea respectivă, în anexă?

Vicepresedinte CJ Ionut Popovici: Erau doar elementele de comunicaţii, câteva antene. În rest, nu era altceva. Probabil, acestea sunt grav afectate.

În podul cuprins de flăcări se afla şi sistemul Ro-Alert, dar şi arhive mai vechi ale Prefecturii şi Consiliului Judeţean. Pompierii au reuşit să stingă incendiul în jurul orelor 22.

Adrian Manofu, ISU Semenic: Nu mai există pericol de extindere a acestuia. Echipajele se retrag la bază, rămânând un singur echipaj pentru asigurarea zonei.

Cât timp pompierii se luptau cu flăcările, peste Reşiţa s-au adunat norii. A urmat o ploaie torenţială în care au căzut 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Ploaia le-a fost de ajutor pompierilor, dar a lăsat în urmă mai multe străzi inundate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Incendiu uriaş la palatul administrativ din Reşiţa, urmat de inundații