Antena Meniu Search
x

Restaurantele "împinge tava" sunt pline la ora prânzului pe litoral

După plajă, toate drumurile turiştilor duc la masă. La prânz, restaurantele de tip "împinge tava" sunt pline ochi, iar clienţii trebuie să aştepte chiar şi 45 de minute până ajung să comande.

Vezi și

După plajă, toate drumurile turiştilor duc la masă. La prânz, restaurantele de tip "împinge tava" sunt pline ochi, iar clienţii trebuie să aştepte chiar şi 45 de minute până ajung să comande. Pe lângă ciorbele de burtă şi tocăniţa cu mămăligă, în meniurile de la autoserviri şi-au făcut loc şi specialităţile mării: scoici, calamari şi creveţi.

Ora prânzului la o autoservire din Mamaia se vede după şirul nesfârşit de turişti care stau la coadă. Aici, ţinuta nu este obligatorie, aşa că mulţi au venit doar în slip, pentru o masă ieftină, caldă şi rapidă. 

Prin faţa tăvilor cu sărmăluţe, cartofi prăjiţi, piept de pui la grătar, saramură de peşte şi piure, au trecut 200 de turişti pe oră. Cei care s-au aşezat mai târziu la rând au aşteptat chiar şi 45 de minute până să comande ceva. 

La o autoservire obişnuită, o ciorbă de burtă costă 9 lei, păstrăvul la grătar - 17 lei, iar pulpa de raţă cu varză ajunge la 18 lei. Cu 25 de lei se vinde dorada. 

Ceva mai scump este meniul în restaurantele care au împletit conceptul de "împinge tava" cu preparatele de patru stele. La această autoservire, scoicile, calamarii şi creveţii se vând cu 30 de lei. 

Alexandra Ciocioi, reprezentant autoservire: "Le oferim atât produse tradiţionale, dar şi scoici şi alte produse de mare pentru că sunt din ce în ce mai comentate."

După un prânz copios, turiştii s-au întors pe plajă. Fie că se relaxează sau fac baie în mare. Apa este atât de caldă încât îţi este mai mare dragul să faci baie în ea.

Pe litoral, au fost astăzi şi 30 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Restaurantele "împinge tava" sunt pline la ora prânzului pe litoral