Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rețete pentru cei mai buni cârnați, la un festival din Covasna

Bucătarii au furat startul sărbătorilor de iarnă şi le-au oferit oamenilor o masă pe cinste: cei mai buni cârnaţi. Preparatele au fost stropite din plin cu vin şi ţuică. Reţete clasice au fost înnobilate cu ingrediente mai puţin obişnuite: salvie şi trufe.

de Redactia Observator

la 16.11.2019 , 23:11

Bucătarii au furat startul sărbătorilor de iarnă şi le-au oferit oamenilor o masă pe cinste: cei mai buni cârnaţi. Preparatele au fost stropite din plin cu vin şi ţuică. Reţete clasice au fost înnobilate cu ingrediente mai puţin obişnuite: salvie şi trufe.

Cu chef de muncă şi cu un pahar de ţuică alături, bucătarii s-au apucat de treabă. Cele 70 de echipe au avut la dispoziţie 600 de kilograme de carne de porc cu care să dea frâu liber imaginaţiei. De pe domeniul din Zăbala bucătarii vin cu o reţetă inedită.

O altă echipă a venit decisă să impresioneze juriul cu o reţetă specială. Pentru savoare sunt adăugate condimente şi plante aromatice.

Vezi și

De departe, vedeta festivalului din Covasna rămâne cârnatul tradiţional secuiesc. Cu boia iute şi usturoi din plin. Aromele i-au ameţit pe oaspeţii festivalului abia atunci când cârnaţii au ajuns pe grătar.

Până să se apuce de cârnaţi, bucătarii s-au încălzit cu un mic dejun. Au folosit 600 de ouă şi 5 kilograme de cârnaţi pentru cea mai mare omletă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Rețete pentru cei mai buni cârnați, la un festival din Covasna