Antena Meniu Search
x

Inspectorul DSP care a comis erori în lanț, într-o anchetă epidemiologică, retrogradat din funcție pentru 60 de zile

Inspectorul de la DSP Suceava care a mers să facă anchetă beat la familia unui mort de covid este la rândul lui anchetat de șefii lui.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 01.09.2020, 23:52

Vezi și
  • Inspectorul ar fi condus ancheta epidemiologică aflat sub influența băuturilor alcoolice.

A foat anchetă epidemiologică la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, după ce un inspector care s-a prezentat la o anchetă epidemiologică băut şi fără mască a fost filmat cum încalcă legea. 

O comisie a instituției a decis ca angajatul să fie retrogradat din funcție, asta după ce a și fost amendat de polițiști cu 2.500 de lei.

Confuz şi cu masca pe bărbie. Aşa s-a prezentat inspectorul DSP acasă la rudele bărbatului mort de coronavirus. În loc să le izoleze imediat, angajatul le-a plimbat la Dispensar şi la Primărie.

În euforia anchetei, inspectorul Direcţiei de Sănătate Publică îi face un apropo fiicei defunctului: "Mâine aș ieși cu tine la o cafea. Dă-l dracului, dacă așa e sistemul, dacă vor să aibă datele, dă-le pe toate".

Bărbatul este asistent medical şi era la prima anchetă în pandemie. Deşi mai avusese probleme din cauza alcoolului, şefii lui spun că nu au avut pe cine să trimită. 

După incident, bărbatul nu s-a mai dus în acea zi la serviciu. Aşa că nu a putut fi stabilită alcoolemia. A revenit azi pentru a se prezenta în faţa Comisiei de Disciplină. 

Dinu Sădean, director DSP Suceava: S-a ajuns la concluzia să-l retrogradăm pentru o durată de 60 de zile din funcţia de asistent medical principal în asistent medical simplu. În cazul în care va recidiva, a fost de acord să primească sprijin medical, adică internarea într-un spital de psihiatrie pentru dezintoxicare.

Inspectorul DSP Suceava trebuia să facă o anchetă în satul Dorneşti. Acolo, un bărbat de 59 de ani a murit la jumătate de oră după ce a ajuns acasă. Omul a fost externat la cerere din spitalul din Rădăuţi. După ce l-au înmormântat, rudele s-au plimbat trei zile prin sat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Inspectorul DSP care a comis erori în lanț, într-o anchetă epidemiologică, retrogradat din funcție pentru 60 de zile