Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Revista Convorbiri Literare i-a premiat pe cei mai buni scriitori. Evenimentul a avut loc la Iaşi

Revista Convorbiri Literare i-a premiat aseară pe cei mai buni scriitori. Evenimentul a avut loc la sediul primăriei din Iaşi, în cadrul celei de a 27-a ediţii a zilelor dedicate revistei. Cu acest prilej s-au acordat 11 premii - printre care cele pentru debut, poezie, proză sau eseu. 

de Redactia Observator

la 22.04.2023 , 08:30

Cu prilejul Zilelor Revistei Convorbiri Literare ce au loc zilele acestea la Iaşi, au fost acordate premiile anuale pentru eseu, proză, poezie, sau de excelenţă, dar şi Premiul Naţional "Iacob Negruzzi" pentru reviste literare şi Premiul Naţional "Titu Maiorescu" pentru critică literară.

Cassian Maria Spiridon: Ca în fiecare an acordăm premii. Premiile sunt cele obişnuite, pentru poezie, proză şi aşa mai departe. Sper ca atât ieşenii cât şi românii în general să fie încântaţi de faptul că o revistă atât de longevivă există în continuare şi dă socoteală de cultura naţională. 

Scriitorul şi jurnalistul Răsvan Popescu a obţinut premiul pentru proză, datorită meritelor sale remarcabile din domeniul literaturii.

Vezi și

Răsvan Popescu - laureat al premiului pentru proză: Este un premiu important pentru mine, un premiu care mă încurajează să merg mai departe. În ziua de azi, să faci literatură într-o țară care a ajuns la coada clasamentului în UE la capitolul lectură este ca și cum ai face muncă în folosul comunității fără să te oblige nimeni. Sunt pe degete scriitorii care pot să trăiască decent din scrisul lor. Atât mai mult este important un premiu atunci când vine de la o revistă de tradiţie şi prestigiu aşa cum este Convorbiri Literare.

Revista Convorbiri literare a fost fondată de Titu Maiorescu și primul număr a fost publicat în martie 1867, la Iași. Publicația apare în fiecare lună, pe data de 20.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Revista Convorbiri Literare i-a premiat pe cei mai buni scriitori. Evenimentul a avut loc la Iaşi