Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rezidenţii și-au ales specializările. Cei nemulţumiţi cer reluarea examenului

Locurile pentru cei aflaţi la început de carieră sunt puţine, chiar şi absolvenţii cu punctaj mare s-au trezit la specializări mai puţin dorite.

de Redactia Observator

la 27.11.2017 , 01:24

După un examen de Rezidenţiat cu scandal, viitorii medici şi-au ales, astăzi, posturile pe care vor profesa în următorii cinci. Şi cum locurile pentru cei aflaţi la început de carieră sunt puţine, chiar şi absolvenţii cu punctaj mare s-au trezit la specializări mai puţin dorite. Sunt, însă, şi nemulţumiţi care au cerut reluarea examenului de rezidenţiat.

Aproape 7.000 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină şi Farmacie s-au bătut pe nici 4000 de locuri în spitalele din întreaga ţară. Chiar şi cei care au obţinut punctaj mare au venit cu inima strânsă la repartiţia posturilor. 

Cele mai mari emoţii le-au avut, însă, părinţii.

Vezi și

Mulţi dintre absolvenţi au contestat, însă, examenul de rezidenţiat şi încă nu ştiu dacă notele lor sunt cele corecte. La  Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, sistemul informatic de corectare a grilelor a avut o eroare de soft, iar candidaţii s-au trezit cu un punctaj sub 500.

Conducerea UMF a recunoscut eroarea şi a dat asigurări că lucrările au fost repunctate corect. De cealaltă parte, nemulţumiţii au făcut o petiţie şi au cerut reluarea examenului de rezidenţiat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Rezidenţii și-au ales specializările. Cei nemulţumiţi cer reluarea examenului