Antena Meniu Search
x

Un român a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Irlanda

Un român îşi va petrece tot restul vieţii într-o închisoare din Irlanda pentru o dublă crimă îngrozitoare

Vezi și

A ucis în 2011, împreună cu iubita lui de origine irlandeză, doi bărbaţi ale căror cadavre au fost descoperite apoi de poliţişti într-un râu din sud-vestul Irlandei. Culmea, una dintre victime era cel mai bun prieten al românului.

Pe Ciprian Grozavu familiile victimelor sale nu îl vor ierta vreodată. Nici judecătorul nu a arătat vreo urmă de îndurare pentru românul de 39 de ani. L-a condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea lui John Forrester, un irlandez de 42 de ani care îi era, culmea, cel mai bun prieten.

Tragedia s-a petrecut în 2011, când o discuţie între Forrester şi fosta iubită a acestuia s-a transformat într-un scandal monstru. Iniţial, românul doar a asistat. Dar când femeia s-a năpustit asupra lui Forrester şi l-a înjunghiat, Grozavu a devenit părtaş la crimă. Nu a oprit-o pe femeie. Ba chiar a imobilizat victima, ca să nu se poată apăra. După crimă, cei doi au înfăşurat trupul fără viaţă într-un covor şi l-au aruncat într-un râu.

Femeia a pledat vinovat pentru uciderea fostului iubit. Nu şi românul. Cu toate acestea, la finalul celor 10 zile de proces, a fost găsit vinovat şi condamnat la închisoare pe viaţă.

Dar grozăvia e şi mai mare de atât. Tot împreună cu irlandeza, a mai ucis un bărbat, la o zi după prima crimă. Cei doi îi mărturisiseră omului că l-au ucis pe Forrester iar apoi au decis că trebuie să îl elimine. Ştia prea multe. L-au înjunghiat de zeci de ori şi au aruncat cadavrul în acelaşi râu. Şi pentru familia lui Duke, verdictul de ieri a fost o consolare, ce-i drept, infimă.

Ciprian Grozavu şi Catherine O'Conner au fost arestaţi în noiembrie 2011, la scurt timp după crime. Anchetatorii le-au dat de urmă doar pentru că un martor i-a văzut când au aruncat trupul celei de-a doua victime. Irlandeza a fost condamnată, şi ea, la închisoare pe viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un român a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Irlanda