Antena Meniu Search
x

Româna a devenit a treia cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor. Este cea mai mare creștere din ultimii 10 ani

România a devenit a treia cea mai vorbită limbă din Anglia și Țara Galilor, potrivit Institutului Național de Statistică din Regatul Unit. Este cea mai mare creștere din ultimii 10 ani. În 2011, doar 73.000 de persoane au declarat că vorbesc limba română, iar în 2021, numărul lor a ajuns la 472.000.

de Redactia Observator

la 30.11.2022, 12:13

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

România a devenit, din 2021, a treia cea mai vorbită limbă din Anglia și Țara Galilor, după vorbitorii de limbă engleză și polonă. Însă, este a doua cea mai vorbită limbă, dacă luăm în calcul doar comunitățile de imigranți. 

Potrivit Institutului Național de Statistică din Regatul Unit, în 2011, doar 73.000 de persoane au declarat că vorbesc limba română, iar în 2021, numărul acestora a ajuns la 472.000, fiind cea mai mare creștere înregistrată în rândurile imigranților. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Datele recensământului din 2021 privind migrația internațională și limba arată creșteri similare pentru români şi cei care au limba română ca limbă principală. Aceste creșteri sunt probabil determinate de ridicarea restricțiilor de muncă pentru cetățenii români din 2014”, explică autoritățile britanice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Româna a devenit a treia cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor. Este cea mai mare creștere din ultimii 10 ani