Antena Meniu Search
x

Se poate şi aşa! Români de succes la Bruxelles

Vorbesc în numele celor mai mari organizaţii ale lumii, construiesc sedii pentru cele mai puternice instituţii ale Europei si creează colţuri de rai la mii de kilometri distanţă de ţara noastră

Vezi și

Vorbesc în numele celor mai mari organizaţii ale lumii, construiesc sedii pentru cele mai puternice instituţii ale Europei si creează colţuri de rai la mii de kilometri distanţă de ţara noastră

A plecat din România în urmă cu aproape 30 de ani şi a trecut prin cea mai importantă redacţie de ştiri din lume. După ce a transmis de la Bruxelles şi Berlin pentru BBC, Oana Lungescu a ajuns prima femeie purtător de cuvânt al NATO. "E o munca extraordinar de interesanta si evident e un privilegiu. Pot sa spun la cat incepe ziua nu prea pot sa spun la cat se termina ziua de munca ca purtator de cuvant la NATO".

În alt colţ al Bruxelles-ului, Carmen Pop, o moroşancă din Baia Mare a construit un colţ de Maramureş printre străini. Produsele exclusiv româneşti au atras clienţii care vin în restaurantul ardelenesc ca acasă.

La Bruxelles afaceri face şi Aurel Gavriloaia, dar la alt nivel. Are 49 de ani, patru mastere şi nenumarate cursuri de specializare. Primele lucruri pe care le-a făcut după sosirea în Belgia au fost cursurile de limbă şi găsirea unui job. Au urmat specializări în inginerie şi construcţii şi ani mulţi şi grei de muncă. Acum, construieşte sedii pentru cele mai importante instituţii europene.

Într-o astfel de instituţie lucrează şi Mariana Cosac, cea care le arată milioanelor de turişti care ajung la Bruxelles cum funcţionează Parlamentul European. Mariana iubeste orasul pentru ca aici, spune ea, se traieste intr-o stare de normalitate.

În mod oficial, peste 50.000 de români sunt stabiliţi în Belgia, dintre care 27.000 sunt la Bruxelles. În mod neoficial, însă, numarul lor depăşeşte 100.000. Sunt diplomati, functionari, oameni de afaceri, medici, profesori, preoti, ingineri, dar şi cei care aleg calea. cea mai usoara. Cei care stau cu mâna întinsă. Pe ei ii veti cunoaste maine, la Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Se poate şi aşa! Români de succes la Bruxelles