Antena Meniu Search
x

România e pe podimul ţărilor europene în care intră cele mai multe produse contrafăcute

Am ajuns pe locul al treilea într-un nou top umilitor, realizat la nivel european! Am prins podiumul din cauza produselor contrafăcute care intră la noi în ţară

Vezi și

Am ajuns pe locul al treilea într-un nou top umilitor, realizat la nivel european! Am prins podiumul din cauza produselor contrafăcute care intră la noi în ţară. Vameşii confiscă pe bandă rulantă mărfurile falsificate. Cu toate acestea, nu reuşesc să rezolve situaţia. 

Anual, România pierde din cauza produselor contrafăcute. În primul rând, pentru că producătorii şi comercianţii de produse falsificate nu plătesc taxe. În al doilea rând, pentru că nimeni nu are de ce să-şi deschidă o mică afacere şi să angajeze lucrători, atât timp cât piaţa este invadată de marfă falsificată, vândută ca fiind de firmă, dar cu preţuri foarte mici. Din aceste cauze, anul trecut România a pierdut 403 milioane de euro şi peste 27 de mii de oameni au rămas pe drumuri. 

Din cauza produselor contrafăcute care ne trec graniţele, am ajuns pe locul trei în Europa. Doar grecii şi bulgarii ne depăşesc. 

Anul trecut, poliţiştii de frontieră au confiscat peste 52 de mii de articole de îmbrăcăminte, 7 mii de încălţăminte şi peste un milion două sute de mii de electronice şi electrocasnice, telefoane mobile, produse IT şi jucări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » România e pe podimul ţărilor europene în care intră cele mai multe produse contrafăcute