Antena Meniu Search
x

Video România, a doua în clasamentul țărilor cu cele mai periculoase locuri de muncă din UE

Locurile de muncă din România sunt printre cele mai periculoase din Uniunea Europeană. O arată datele publicate de Eurostat care sunt confirmate şi de numărul mare de accidente de muncă de la noi. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.04.2021, 17:02

Vezi și
  • Luxemburg este țara cu cele mai multe accidente morale la locul de muncă.

În 2018 au fost înregistrate 2.954 de accidente mortale la locul de muncă în Uniunea Europeană, iar 221 dintre acestea au fost în România, potrivit Europa FM, care citează datele Eurostat. Țările din blocul comunitar au raportat în 2018 aproape 2,4 milioane de accidente de muncă non-fatale și 2.954 de accidente de muncă fatale.

Luxemburg conduce în clasamentul negru al țărilor din UE cu cele mai periculoase locuri de muncă – acolo s-au înregistrat 6,42 accidente mortale la 100.000 de lucrători, iar România se află pe locul 2, cu o rată a accidentelor mortale de 5,27.

Le urmează Letonia, Cipru și Austria. Rata de incidenţă de 5,27 accidente mortale la suta de mii de lucrători înregistrată de România este mai mult decât dublă faţă de media din UE, care a fost de 2,21, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
ue
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » România, a doua în clasamentul țărilor cu cele mai periculoase locuri de muncă din UE