Antena Meniu Search
x

Carburanţii s-au scumpit în ultimul an şi veştile sunt proaste. Până la 1 ianuarie litrul de benzină şi motorină ar putea ajunge la 6 lei

Benzina şi motorina s-au scumpit cu un leu pe litru în ultimele luni. La noi benzina e mai scumpă ca în Polonia sau Bulgaria.

Vezi și

Benzina şi motorina s-au scumpit cu un leu pe litru în ultimele luni. La noi benzina e mai scumpă ca în Polonia sau Bulgaria, iar la preţul motorinei, România depăşeşte chiar şi cea mai bogată ţară din Uniunea Europeană.  

Au contat mult reintroducerea accizei de Guvern, 32 de bani, dar şi creşterea preţurilor pentru barilul de petrol. Într-adevăr, acum la pompă, benzina costă în medie 5 lei şi 30 de bani, iar motorina 5 lei şi 40 de bani.

Asta în timp ce, de exemplu benzina este mai ieftină în Bulgaria şi Polonia. Motorina din România a ajuns mai scumpă ca cea din Austria sau Spania. De fapt, plătim acum mai mult pentru combustibili faţă anul trecut, când TVA-ul era de 20%.

Şi veştile nu sunt bune. Am plecat acum câteva luni de la 4 lei şi 60 de bani pentru un litru de combustibil şi până la finalului anului, carburanţii ar putea ajunge la 6 lei pe litru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Carburanţii s-au scumpit în ultimul an şi veştile sunt proaste. Până la 1 ianuarie litrul de benzină şi motorină ar putea ajunge la 6 lei