Antena Meniu Search
x

România, invadată de maşini cu volan pe dreapta!

România este invadată de maşini cu volan pe dreapta, dar mai ales de pericolele pe care îl aduc astfel de autoturisme. De la eliminarea timbrului de mediu numărul acestor maşini. pe invers a crescut de cinci ori.

Vezi și

România este invadată de maşini cu volan pe dreapta, dar mai ales de pericolele pe care îl aduc astfel de autoturisme. De la eliminarea timbrului de mediu numărul acestor maşini. pe invers a crescut de cinci ori.

Maşinile cu volan pe dreapta, care nu au mare căutare pe continent, sunt cumpărate de români la preţuri derizorii. Chiar şi de câteva ori mai mici faţă o maşină second hand cu volan pe partea stângă.

Cele mai multe ajung din Marea Britanie direct în traficul din România. Doar în primele 4 luni ale anului, de când taxa de mediu a fost eliminată, românii au cumpărat de 5 ori mai multe maşini de acest tip.

Este destul de dificil să conduci o astfel de maşină cu volan pe dreapta. Este prima oară şi deja nu am schimbat bine vitezele. Gândiţi-vă că anul acesta, în primele 4 luni ale anului au ajuns în România aproape 12 mii de astfel de maşini.

Un număr cu peste 500% mai mare ca anul trecut. Aşa că mare atenţie în trafic dacă întâlniţi astfel de maşini în trafic pentru că pot deveni periculoase. 

În primul rând, poziţia volanului reprezintă un pericol. Îl poate incomoda pe şofer, mai ales când depăşeşte. Farurile bat spre stânga şi îi pot deranja pe cei care vin de pe contrasens.

Schimbătorul este tot în stânga şoferului, iar oglinda principală şi stopul de ceaţă sunt pe dreapta. 

Mai periculoase pot ajunge astfel de maşini pe ploaie sau în situaţii limită de viraje puternice. 

De foarte puţine ori, şoferii investesc în adaptarea maşinii la traficul de pe drumurile noastre. Schimbarea bordului, pedalelor, a farurilor şi oglinzilor poate costa câteva mii de euro.

Oficialii Registrului Auto Român vor să propună interzicerea maşinilor cu volan pe dreapta pe drumurile din ţara noastră, după ce se va finalizată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

În fiecare an, zeci de accidente au loc în România din cauza maşinilor cu volan pe dreapta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » România, invadată de maşini cu volan pe dreapta!