Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Românii ar putea aştepta până la 20 de zile să îşi reînnoiască buletinele. MAI, tras la răspundere de criza plasticului

Este criză de plastic pentru tipărirea cărţilor de identitate la toate direcţiile de evidenţă a populaţiei din ţară. Mai grav este că se apropie perioada vacanţelor, iar oamenii vor să călătorească. Şi fără cărţi de identitate n-o pot face. Direcţiile de Evidenţă a Populaţiei dau vina pe Ministerul de Interne şi spun că nu le rămâne decât să aştepte remedierea situaţiei.

De Redactia Observator la 08.06.2023, 08:15
Vezi și

Reporter: De când se înregistează problema asta?

Ariana Sorescu, inspector Relații cu Publicul SPCLEP Drobeta Turnu Severin: Cam de 2 săptămâni.

Conducerea Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Drobeta Turnu Severin spune că acum termenul de eliberare a buletinului este de 20 de zile calendaristice, în loc de 5-7 zile cât era înainte.

Odată cu venirea verii, s-au format cozi interminabile la ghişee

Pe acelaşi subiect

Sorin Stoea, director SPCLEP Drobeta Turnu Severin: În momentul de faţă nu sunt materiale suficiente pentru eliberarea cărţilor de identitate pe care le solicităm. 

Ariana Sorescu, inspector Relații cu Publicul SPCLEP Drobeta Turnu Severin: Vin oamenii, vin. Media este de 80-90 de oameni în momentul de faţă, solicită cât se poate de repede ţinând cont că e perioada de vară şi se întorc acasă.

Şi în vara anului trecut a fost la fel, spune angajata SPCLEP. Când s-au întors cei din diasporă s-au format cozi infernale. Oamenii nu au de ales decât să aştepte să se rezolve situaţia. 

Bărbat: E mult, nu se poate! Înseamnă că ne dă o adeverinţă ceva, ca să putem circula. Că fără buletin unde te duci? Niciunde! Şi nici pe stradă nu poţi să mergi, nici cu maşina nu poţi să mergi, niciunde!

Conducerea Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Drobeta Turnu Severin face apel la cei responsabili din Ministerul de Interne să rezolve cât mai repede problema crizei de plastic. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Românii ar putea aştepta până la 20 de zile să îşi reînnoiască buletinele. MAI, tras la răspundere de criza plasticului