Antena Meniu Search
x

Video Românii au devenit mai prudenţi în ceea ce priveşte locul de muncă. Job-urile în marile companii sunt la mare căutare

Mai multă siguranţă şi stabilitate! Asta caută acum românii la un loc de muncă. Dacă până anul trecut, erau mari amatori de freelancing sau de job-uri part time, care să le permită un stil de viaţă fără prea multe restricţii în ceea ce priveşte programul, acum, forţaţi de pandemie, şi-au schimbat preferinţele. Sunt mai prudenţi când vine vorba despre sursa lunară de venit.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 18:02

Vezi și
  • Job-urile în marile companii sunt acum căutate de români

Românii au devenit mai prudenţi atunci când vine vorba de locul de muncă. Una dintre schimbările importante care au apărut în ultimul an pe piața muncii a fost creșterea exponențială a interesului pentru joburile full time din companiile mari.

Potrivit unui sondaj realizat la începutul anului românii preferă mai degrabă locuri de muncă în companii multinaţionale, în special cele care au reuşit să reziste tuturor provocărilor economice cu care s-au confruntat în ultimul an din cauza pandemiei, precum retail, IT, banking sau farma și se orientează ca opțiune secundară spre start-up-uri sau companii antreprenoriale.

Tot mai mulţi români, inclusiv tineri preferă locurile de muncă cu normă întreagă. Peste 80% din aplicările pentru primele trei luni din acest an au fost pentru un astfel de job. 

Totodată, începutul acestui an a înregistrat cea mai scăzută rată de aplicare pentru un job în străinătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii au devenit mai prudenţi în ceea ce priveşte locul de muncă. Job-urile în marile companii sunt la mare căutare