Antena Meniu Search
x

Românii sunt loviţi de valuri de scumpiri, dar guvernanţii susţin că nu ştiu de ce se întâmplă acest lucru şi formează comisii de anchetă

Rate mai mari, cumpărături şi carburanţi mai scumpi, dar şi facturi în creştere la gaze şi energia electrică. Este valul care început să atace deja buzunarele.

Vezi și

Rate mai mari, cumpărături şi carburanţi mai scumpi, dar şi facturi în creştere la gaze şi energia electrică. Este valul care început să atace deja buzunarele românilor. Majorarea accizei a dus la efecte în lanţ, pe care unii guvernanţi nu le văd nici acum. Cu toate astea, bombardaţi de întrebări, spun că vor lua măsuri şi dau vina chiar pe companiile care au mărit preţurile. 

Cele două majorări ale accizei au scumpit carburanţii cu aproape 40 de bani în doar două săptămâni. La aproape toate staţiile, litrul de combustibil a atins pragul psihologic de 5 lei. 

Nu doar un plin ne va costa mai mult. Gazele şi curentul electric s-au scumpit şi ele. Guvernanţii nu doar că abia au aflat asta, dar nici nu ştiu să explice pe ce fond vin aceste creşteri de preţuri. 

"Asta va face comisia de anchetă ANRE, ca să vedem cu toţii cum s-a întâmplat în România de cresc întruna preţurile şi multă lume spune că au crescut şi cresc în continuare nejustificat.", este declaraţia lui Liviu Dragnea. 

Pe acelaşi subiect

Nejustificat sau nu, comercianţii au scumpit deja câteva alimente. Citricele au preţuri mai mari cu 20%, iar laptele şi carnea cu 1, respectiv 2 la sută. Iar lucrurile nu se opresc aici. 

Pe baza majorărilor deja anunţate şi a estimărilor, analiştii spun că traiul unui român cu venituri medii s-ar putea scumpi cu aproape 200 de lei, începând cu luna viitoare, dacă luăm în calcul ratele mai mari, plinul de benzină şi cumpărăturile mai costisitoare sau facturile mai mari la gaze şi energie.

Iar cei care locuiesc în Capitală vor plăti mai mult şi când vor chema un taxi. Unele firme au mărit deja tariful pe kilometru la 1 leu şi 69 de bani. Cu toate astea, taximetriştii nu se tem că vor avea mai puţini clienţi. 

Oficialii refuză să vadă o justificare pentru valul de scumpiri şi cer explicaţii chiar de la companiile care au mărit preţurile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Românii sunt loviţi de valuri de scumpiri, dar guvernanţii susţin că nu ştiu de ce se întâmplă acest lucru şi formează comisii de anchetă