Antena Meniu Search
x

Mister total în jurul autorului atacului armat din Las Vegas. Poliţiştii încearcă să afle cauzele masacrului

Las Vegas a devenit azi-noapte scena celui mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite. Cel puţin 50 de oameni  au murit, alţi peste 500 au fost răniţi.

Vezi și

Las Vegas a devenit azi-noapte scena celui mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite. Cel puţin 50 de oameni  au murit, alţi peste 500 au fost răniţi. Printre ei, şi Luca. Un tânăr român care se distra, când s-a deschis focul.

Mama stabilită în Nevada îşi roagă public toţi cunoscuţii să se roage pentru fiul ei. Este împuşcat. Autorul masacrului este un pensionar de 64 de ani. Cu o armă automată a deschis focul din camera sa de hotel. De la etajul 32, a început să tragă în mulţimea de 20.000 de oameni. Era festivalul de muzică country, cea mai iubită muzică a americanilor. În urmă cu puţin timp, organizaţia teroristă Statul Islamic a revendicat atacul.

Djamilea Ismailova, româncă stabilită în Las Vegas: "Am auzit ţipete şi focuri de armă. Oamenii chiar erau panicaţi şi fugeau în toate părţile. Sunt foarte mulţi oameni evacuaţi."

Focurile de armă au fost trase minute în şir. Ploaia de gloanţe a venit dintr-o cameră a complexului de lux Mandalay Bay. 

Pe acelaşi subiect

În timpul unui festival de muzică country. Cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite a făcut sute de victime: cel puţin 58 de morţi şi peste 500 de răniţi.   

Gloanţele trase în rafale au străpuns şi trupul unui român de 23 de ani. Luca venise la concert, lângă hotelul în care lucrează mama lui. Cea care i-a dat viaţă a postat un mesaj emoţionant, lânga fotografia fiul aflat în spital. "Vă rog să vă rugați pentru fiul meu Luca, împușcat în timpul atacului din Las Vegas. Acum el este supus unei operații în condiții critice și aș aprecia rugăciunile voastre". 

Teroarea s-a dezlănţuit în paradisul jocurilor de noroc. Miliardarul american Dan Bilzerian a filmat cu telefonul mobil momentele îngrozitoare.

Oamenii au folosit bare de metal ca să-i poată transporta pe răniţi în locuri sigure. Cu hainele pline de sânge şi răvăşiţi de teamă, supravieţuitorii s-au ajutat unii pe alţii. 

Autorul atacului este un bărbat de 64 de ani, identificat drept Stephen Paddock. S-a sinucis înainte de sosirea trupelor speciale de intervenţie din care face parte şi românul Ciprian Arcălean. 

Din vara anului 2016, americanul Stephen Paddock locuia într-un orăşel aflat la aproximativ 80 de kilometri de Las Vegas. Iar în hotelul de unde a deschis focul se cazase joia trecută.  

Nu era cunoscut cu antecedente penale, însă de câteva luni se convertise la Islamism. Poliția din Las Vegas crede că această femeie ştie multe despre gândurile celui care a îndoliat Statele Unite. În vârstă de 62 de ani, Marilou Danley ar fi fost partenera lui de viaţă. Crupier într-un cazinou din Las Vegas, ea l-ar fi însoțit pe atacator până la cazinoul Mandalay. 

Atacul armat de noaptea trecută aminteşte de alte două tragedii, tot în săli de spectacol. Acum doi ani, la Bataclan, şi recent, în arena din Manchester. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mister total în jurul autorului atacului armat din Las Vegas. Poliţiştii încearcă să afle cauzele masacrului