Românii nu mai cred în Justiţie şi nici în politicieni. Rezultate îngrijorătoare ale ultimului sondaj pe această temă

Publicat: 27.11.2017, 19:35.
Actualizat: 27.11.2017, 22:28

Românii nu mai cred în Justiţie şi nici în politicieni. În schimb, au tot mai multă încredere în pompieri, armată şi biserică. Potrivit celui mai recent sondaj

Românii nu mai cred în Justiţie şi nici în politicieni. În schimb, au tot mai multă încredere în pompieri, armată şi biserică. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională, în ciuda uriaşelor scandaluri, din ultima vreme, încrederea românilor în Biserică a crescut.

Dacă anul trecut încrederea în biserică era sub 50%, acum, chiar şi după scandalurile fără precedent cu feţele bisericeşti acuzate de fapte imorale, încrederea e în creştere şi a ajuns la 61%. Şcoala e, în continuare, în topul încrederii românilor, dar şi Armata. De departe, de cea mai mare încredere se bucură pompierii.

La polul opus, sunt politicienii. Conform datelor adunate, românii nu mai vor să audă de partide. DOAR 15% dintre respondenţi au spus că au încredere în formaţiunile politice. Aproape la fel de prost stau şi Parlamentul şi Guvernul.

Citește și:

Surpriza neplăcută a sondajului este JUSTIŢIA. În doar doi ani, încrederea românilor în această putere a statului s-a prăbuşit de la aproape 50%, la doar 24%. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1067 de respondenţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.