Antena Meniu Search
x

Video Românii plătesc 1.700 de lei de persoană pentru a învăţa să manevreze veliere

Nu-i uşor să navighezi pe mare, însă nici imposibil. Cei care vor să trăiască experienţa şi să înveţe cum se manevrează, de pildă, velierele, au ocazia să o facă, contra-cost, în Portul Tomis. După trei zile de practică pe mare, cursanţii pleacă cu bagajul plin de cunoştinţe şi cu toate pânzele sus!

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.08.2021, 10:33

Vezi și
  • Cursurile pentru manevrarea velierelor costă 1.700 de lei.

Cei cinci cursanţi au fost ochi şi urechi pe tot parcursul călătoriei şi au primit informaţii cheie, de care au mare nevoie pentru a manevra o ambarcaţiune. Totuşi, trebuie să ţină cont şi de alte lucruri: "Pe mare se pot întâmpla multe situaţii neprevăzute, nedorite şi să nu se transforme plăcerea într-o mare neplăcere. Trebuie să pornească de la ideea că le place marea. Le place marea, le place aerul curat şi vor să aibă un program cât mai diversificat".

Şi cum practica rămâne mama învăţăturii, cursanţii trebuie să fure meserie stând lângă bătrânii lupi de mare: "Lucrez doar cu capătul dinspre mine, bag pe deasupra ramurii de jos a ochiului, pe dedesubt îmi spune de la sine, a treia oară pe deasupra celei de-a treia ramuri şi, la final, mă întorc cu acest capăt al ochiului, ţin de capătul ochiului şi de gaşa propriu-zisă, contra din această palmă şi a ieşit acest nod de gaşă".

Cursurile pentru manevrarea velierelor costă 1.700 de lei

Mihaela: M-am hotărât să fac un astfel de curs din pură curiozitate, din ideea de a cunoaşte acest domeniu, gândind ca pe viitor să aprofundez, să experimentez, încât să poată să devină o pasiune pentru timpul liber.

La finalul unei experienţe practice de trei zile, pentru care plătesc 1700 de lei, cursanţii vor primi un certificat, însă este doar prima etapă în obţinerea unui permis pentru conducerea unei ambarcaţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii plătesc 1.700 de lei de persoană pentru a învăţa să manevreze veliere