Antena Meniu Search
x

Video Românii se pregătesc de minivacanţa de 1 Mai. Cât costă un sejur de 3 nopţi în cele mai căutate destinaţii din ţară

Vacanţa de 1 Mai se apropie, iar rezervările curg pe bandă rulantă, mai ales pe litoral, dar şi la munte. Hotelierii se aşteaptă să aibă cel puţin la fel de mulţi turişti ca înainte de pandemie. 

de Angela Bertea

la 28.04.2022, 08:20

Vezi și

Românii aleg atât muntele, cât și marea pentru vacanță de 1Mai. În ceea ce privește zonele montane, Stațiunile Sinaia, Predeal, Bușteni, Poiana Brașov se numără printre destinațiile preferate ale românilor. Totodată, familiștii aleg stațiunile balneare, în special pentru relaxare, mai puțîn pentru tratamente, cât și turismul rural.

Numărul turiştilor, similar perioadei de dinaintea pandemiei

În ceea ce privește litoralul, hotelierii se așteaptă că de 1 Mai numărul turiștilor să fie similar perioadei de dinaintea pandemiei, din 2019. Pe litoral fiind așteptați aproximativ 40 000 de turiști. Dacă tinerii aleg mai mult stațiunile Mamaia, Costinești, Vama veche, românii cu familii se îndreaptă, în general, către Neptun sau Venus.

Deasemenea, sunt români care aleg pentru vacanță de 1 Mai și destinații din străînătate, cum ar fi Bulgaria sau Grecia. Pentru un sejur în România, pentru 3 nopți , prețul mediu pe care ar putea să l plătească un cuplu este de 1000-1200 de lei, iar în Bulgaria spre exemplu, media de familie este de 250-300 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Românii se pregătesc de minivacanţa de 1 Mai. Cât costă un sejur de 3 nopţi în cele mai căutate destinaţii din ţară