Românii se pregătesc de ospăţ, medicii pregătesc medicamentele pentru ficat!
Excesele din ziua de Paşte sunt legendare. Munţi de friptură, drob, sarmale, cozonaci şi pască aşteaptă deja să fie devorate. Toate, stropite din belşug cu alcool. Riscurile sunt pe măsură, avertizează specialiştii.
Dacă e sărbătoare, e mâncare. Din belşug. Cozonacii graşi au ieşit din cuptor, mielul stă înghesuit în tavă, iar ouăle aşteaptă să fie ciocnite. În România, însă, se ajunge de la bal, la spital cât ai spune ospăţ. Iar drumul de la masă, la doctor trece prin stomac.
Soluţia este disocierea. Sună complicat - dar e cam aşa - Carnea şi desertul nu au loc la aceeaşi masă. Friptura nu se asociază nici cu cartofi, ci cu salată şi plante aromatice. Iar ouăle trebuie consumate cu moderaţie. Nu mai mult de două la o masă şi niciodată noaptea.
Riscurile sunt şi mai mari pentru cei care au postit până acum. Şocul culinar este extrem de periculos, aşa că limitaţi-vă doar să gustaţi din bunătăţile de pe masa de Paşte. Decât să vă fie rău, mai bine să vă pară rău.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰